Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bohinens menn senket RBK: - Vi var løver i dag

AaFK sendte Rosenborg ut av cupen etter røde kort og straffedrama.

JUBEL: AaFK kunne juble for avansement etter straffesparkkonkurranse. Foto: NTB scanpix
JUBEL: AaFK kunne juble for avansement etter straffesparkkonkurranse. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Aalesunds 4-5 (0-1)

- Rosenborg har aldri tapt et cupkamp jeg har startet, meldte Pål André Helland, som endelig fikk tillit fra start, til NRK før kampstart i Trondheim.

Den statistikken bidro han lite til å beholde ved å bli utvist allerede etter 33 minutter spill. To minutter seinere ble vondt til verre da Niklas Castro satte inn 1-0 til Aalesunds.

På tampen av andre omgang utliknet Tore Reginiussen og sendte lagene ut i ekstraomganger. Der maktet ingen å finne nettmaskene, og det gikk til straffesparkkonkurranse.

Mike Jensen og Fredrik Carlsen satte de første. 1-1. Even Hovland Jernade Meade gjorde det samme. 2-2. Alexander Søderlund bommet og AaFK hadde muligheten til å ta ledelsen. Oddbjørn Lie var sikker og det sto 2-3 i straffesparkkonkurransen. Birger Meling og Ståle Steen Sætre ga 3-4. David Akintola scoret på Rosenborgs siste, men Holmbert Fridjonsson sendte AaFK sikkert videre.

Dermed er den regjerende cupmesteren ute av turneringen.

- Jeg følte guttene var løver i dag. Det var et sykehus på banen til slutt med tre-fire spillere med kramper. Vi ga alt, vi var helt nede i kjelleren, sa Lars Bohinen til NRK etter kampen.

- Vi forsvarer oss fanatastisk bra, med hjerte og sjel, og blod og tårer. Jeg er utrolig stolt av spillerne og den innsatsen de legger ned. Jeg mangler ord, kjenner jeg, fortsatte han.

Holbert Fridjonsson, som satte det avgjørende straffesparket, var aldri i tvil.

- Vi var så selvsikre på at vi skulle vinne den. Det var en god følelse. Vi har tatt to av de beste lagene i Norge i Cupen. Vi er et godt lag og jeg håper vi kan nå cupfinalen, sa han til statskanalen.

Slik spilles kvartfinalene:

  • KFUM Oslo–Odd
  • Ranheim–Fram Larvik
  • Mjøndalen–Haugesund
  • Aalesund–Viking.

- Hjelpe meg

Rosenborg presset fra start av, men Helland gjorde oppgaven videre svært vanskelig for sine lagkamerater da han ble utvist noen minutter etter halvtimen var spilt. Kantspilleren meide ned «Nenass» med en grusom takling i AaFK-spillerens legg.

- Se på dette overfallet, utbrøt NRKs kommentator, Christian Nilsen.

Dommeren var raskt oppe med den røde kortet, og trønderen ruslet i garderoben.

- Hjelpe meg, det er et soleklart rødt kort. Begge beina i begge beina - da er det rødt, konkluderte NRKs Aleksander Schau i pausen.

Hellands samvittighet ble neppe bedre da Niklas Castro ga bortelaget ledelsen bare to minutter etterpå. Aalesunds stormet i angrep, og Sondre Fet driblet seg briljant inn i feltet. Der fant han lagkameraten i feltet. Castro var sikker og puttet ballen i hjørnet.

Ifølge NRK skal Helland ha reist hjem før kampen var over.

Ny utvisning

Like før pause fikk Helland selskap i garderobeanlegget. David Kristjan Olafsson fikk gult kort allerede etter ni minutter. På overtid av første omgang fikk han sitt andre. Islendingen stoppet en RBK-overgang på kontant vis, og heller ikke denne gangen var dommeren i tvil.

- Hva er det du driver med Olafsson? To glassklare røde kort, sa Schau.

AaFK tok med seg en ledelse inn til pause, men ut fra garderobene kom det altså like mange mann med hver draktfarge.

- Vi må forsvare boksen godt og holde på ballen når vi vinner den. Hvis ikke blir det et bombardement, mente AaFK-trener, Lars Bohinen, før de siste 45 minuttene skulle spilles.

Sen utlikning

AaFK knuste Molde 4-0 i den forrige runden. Fylkesnaboen var sjanseløse mot tangotrøyene som allerede ledet 2-0 da Molde fikk en mann utvist. Derfra og ut var lillebror størst.

Rosenborg måtte ut i ekstraomganger mot lilleputten Ull/Kisa - ledet av tidligere AaFK-trener Trond Fredriksen - i forrige runde. Ikke før i det 120. minutt sikret Anders Konradsen avansementet.

I andre omgang presset de på for å klare det samme igjen. Rosenborg var det beste laget etter pause, og kom til flere store muligheter utover i omgangen. AaFK leder OBOS-ligaen, og holder eliteserieklasse, men Rosenborg viste hvorfor de er Norges mestvinnende lag de siste sesongene.

Bohinens ordre om å holde på ballen ble ikke fulgt, og trønderne kom til angrep etter angrep. De hvit- og svartkledde var et par hakk bedre enn motstanderen, men målene uteble.

Helt til åtte minutter før slutt. Da dukket Tore Reginiussen opp på en retur, og smelte ballen i nettaket. Snart var det tid for ekstraomganger på Lerkendal.

Ekstraomganger

Før ekstraomgangen måtte Reginiussen, som hadde hatt en strålende kamp, ut med skade. Gustav Valsvik og RBK gikk i krigen uten ham, og kjempet for å avgjøre før straffesparkkonkurranse.

AaFK fikk en heading på mål tidlig i første ekstra omgang, men deretter tok vertene over igjen. Rosenborg skapte flere store sjanser, men uten hell foran mål.

Etter hvert begynte det å bli mange slitne bein utpå gresset, og ingen av lagene klarte å overmanne det andre. Dermed gikk det til straffekonkurranse.

Der var det AaFK som trakk det lengste strået.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling