Bøhn-bråket ender i retten

Kom ikke til enighet med LHK i dag.

INGEN AVTALE: Advokat Kenneth André Leren og Karl Erik Bøhn klarte ikke komme til enighet med Larvik HK i dag. Dermed går det mot en rettssak. Foto: STIAN HARALDSEN
INGEN AVTALE: Advokat Kenneth André Leren og Karl Erik Bøhn klarte ikke komme til enighet med Larvik HK i dag. Dermed går det mot en rettssak. Foto: STIAN HARALDSENVis mer

LARVIK (Dagbladet): Etter mandagens sjokkbeskjed om at han er ferdig som Larvik-trener har Karl Erik Bøhn hatt mange og lange samtaler med sin advokat Kenneth André Leren.

Bøhn ble i utgangspunktet ikke tilbudt noe sluttvederlag av klubben og i dag var det advokatmøte i Arena Larvik om saken.

Etter drøyt to timer på Grand Hotel i Larvik kom partene ut - uten å ha kommet til enighet.

Taus om kravet - Avstanden er for stor, så nå blir det opp til motparten å avgjøre hva de vil gjøre videre. Antageligvis går det mot en sak i arbeidsretten, sier Larvik-leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Dagbladet.

- Jeg vil ikke si noe om kravene våre. Det er synd at vi ikke kom til enighet, for dette var en fin mulighet til å bli ferdig med saken, sier Bøhn-advokat Kenneth André Leren.

Bøhn hadde halvannet år igjen av kontrakten og mister dermed en inntekt på rundt millionen. Trolig ligger kravet rundt den summen.

- Jeg hadde håpet på en løsning i dag, for vår del - og klubbens og spillernes beste, sier Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Klubben er svekket LHK har vært helt suverene under Karl Erik Bøhn. Det eneste klubben mangler er en triumf i Champions League - men de har aldri hatt så gode muligheter som denne sesongen.

Nå skjer den pokaljakta uten Bøhn.

- Dette er veldig synd for klubben, for jeg mener sjansene er svekket som følge av dette, sier Bøhn.

Klubbledelsen mener han var for involvert i samboer Heidi Løkes overgang til ungarske Györ. Hun skal spille for dem fra sommeren og Bøhn var med Løke til Wien, da hun signerte for dem rett før jul.

Etter at dette ble kjent, tok det bare tre dager før Bøhn ble sparket.

Angrer ikke - Vi ønsker ikke kommentere detaljene og si mer om årsaken per nå. Vi får summe oss litt og se etter hvert. Som arbeidsgiver har vi presentert årsaken overfor ham, men så er det to forskjellige virkelighetsoppfatninger her, sier Bruun Hansen.

Bøhn er fortsatt totalt uenig i klubbens avgjørelse.

- Jeg er verken sint eller lei meg. Jeg forholder meg profesjonelt til dette. Jeg har hatt en fantastisk tid i Larvik og fått muligheten her. Men at de velger dette, synes jeg er helt urimelig.

- Er det noe du angrer på, med tanke på det som har skjedd nå?

- Nei, det er ikke det. Jeg har ledet laget på den måten jeg har trodd på hele tida. Jeg vet hva jeg kan og vet hva jeg står for.

FIKK SPARKEN: Karl Erik Bøhn fikk mandag sparken som Larvik-treneren. Forholdet til Heidi Løke og en for tett involvering i hennes overgang til Györ skal være årsaken. Foto: BJØRN LANGSEM
FIKK SPARKEN: Karl Erik Bøhn fikk mandag sparken som Larvik-treneren. Forholdet til Heidi Løke og en for tett involvering i hennes overgang til Györ skal være årsaken. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer