Bøhn frykter forholdet til Løke førte til sparken

- Det er helt urimelig, sier den avgåtte Larvik-treneren.

BEGGE UT: Heidi Løke forlot Larvik til fordel for ungarske Györ. Nå forlater også hovedtrener Karl Erik Bøhn klubben.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEGGE UT: Heidi Løke forlot Larvik til fordel for ungarske Györ. Nå forlater også hovedtrener Karl Erik Bøhn klubben.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Karl Erik Bøhn reagerer sterkt på å ha fått sparken som Larvik-trener med umiddelbar virkning i ettermiddag.

Til TV 2 sier Bøhn at han frykter det er forholdet til Heidi Løke som er årsaken til at klubben nå har gått til dette skrittet.

- Ja, jeg frykter det. Hvorfor må du nesten spørre klubbledelsen om, sier han.

- Jeg føler det er helt urimelig og at beslutningen er tatt på sviktende grunnlag, fortsetter Bøhn.

Sparket plutselig
I ettermiddag kom meldingen fra Larvik Håndballklubb om at Karl Erik Bøhn er ferdig i klubben. Han har ledet sin siste trening.

Dette skjer kort tid etter samboer Heidi Løkes overgang til ungarske Györ ble bekreftet. Mye taler for at Bøhns rolle i denne prosessen ble utslagsgivende.

Klubben ønsker ikke si noe om årsaken til at kontrakten blir brutt og Karl Erik Bøhn har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Heidi Løke ville heller ikke si mye da Dagbladet var i kontakt med henne i ettermiddag.

- Jeg ble litt inspirert av det Petter Northug sa her om dagen: «Sier jeg noe om dette blir det stygt», så jeg velger heller å la være, sier hun, og legger til:

- Jeg bryr meg for mye om klubben og menneskene rundt klubben at jeg vil kommentere saken.

Heidi Løke har vært den store scoringsmaskinen til Larvik og hun har nå signert en lukrativ avtale med Györ som gjelder fra sommeren. LHK hadde ikke økonomi til å matche ungarernes tilbud.

Vil ikke gå i detalj
VG skrev på nyttårsaften at Bøhn var med Løke til østerrikske Wien rett før jul, hvor linjespilleren fikk unna de siste forhandlingsbitene og signerte kontrakten.

Bøhn har ikke villet bekrefte dette, men LHK uttalte at den i så fall ville se alvorlig på saken.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen vil ikke fortelle noe om årsaken til at Bøhns dager er talte.

- Det er vanskelig for oss å gå i detalj her, for dette er en personalsak. Det jeg kan si er at Karl Erik har ledet sin siste kamp og hatt sin siste trening med laget - og samarbeidet er avsluttet, sier han til Dagbladet.

Bøhn var hovedtrener i Larvik i seks år.