KREFTRAMMET Karl Erik Bøhn er innlagt til behandling i Oslo med blodkreft. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KREFTRAMMET Karl Erik Bøhn er innlagt til behandling i Oslo med blodkreft. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Bøhn har fått blodkreft

Behandles i Oslo.

(Dagbladet): Karl Erik Bøhn (47), som er trener for det ungarske kvinnelandslaget i håndball, har fått diagnosen akutt myelogen leukemi.

Det er ifølge TV 2 en form for blodkreft hvor umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet. Dette fører til forstyrrelser i produksjonen av hvite blodceller. Det blir også for lite røde blodlegemer og blodplater.

Pressemelding TV 2 refererer til en pressemelding fra det ungarske håndballforbundet, der de skriver:

- Det ungarske håndballforbundet vil uttrykke sin fulle støtte til Karl Erik Bøhn. Vi vil også bidra med det vi kan for at han skal bli frisk. Jeg er sikker på at Karl Erik i løpet av et halvt år er frisk igjen og kan gjenoppta arbeidet med det ungarske kvinnelandslaget, og dersom han får tillatelse til det, vil bidra aktivt til lagets suksess i de kommende månedene, sier den ungarske håndballpresidenten Ivan Vetesi i pressemeldingen.

Bøhn er innlagt til behandling i Oslo.

EM-bronse Karl Erik Bøhn trente Larvik fra 2005 til 2011. I august 2011 ble han trener for det ungarske kvinnelandslaget. Han trente laget til bronse i EM i desember, etter tap for Norge i semifinalen.