SMIL FØR KRIGEN: Ungarns trener Karl Erik Bøhn (t.v.) og Norges trener Thorir Hergeirsson under pressetreffet med semifinale-lagene i håndball-EM.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SMIL FØR KRIGEN: Ungarns trener Karl Erik Bøhn (t.v.) og Norges trener Thorir Hergeirsson under pressetreffet med semifinale-lagene i håndball-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Bøhn nekter for at han bløffer

- Nå er det krig.

Karl Erik Bøhn tilbakeviser at han bløffer før EM-semifinalen i håndball.

Fredag møttes han og Thorir Hergeirsson noen få minutter i et intervju i Beogradska Arena.

Lørdag spiller Norge sin niende semifinale på rad i mesterskap. Ungarn har vært ute i kulda lenge. Det siste gullet kom helt tilbake i 2000 (EM).

Flere norske spillere mener at Bøhn ofte sier en ting og gjør noe annet. - Jeg er av natur pessimist på egne vegne. Jeg har ikke snakket ned eget lag, men jeg har snakket ned sjansene for at vi kan vinne. Men også jeg vet at favoritter kan tape, sier den norske treneren.

Norge har vunnet sju av de ti siste mesterskapene, men er ingen kjempefavoritt lørdag. Til dét har spillet variert litt for mye de siste ukene.

Borte - Samboeren din Heidi Løke er skjermet fra pressen før kampen?

- Det tror jeg er en klok beslutning. Jeg har ikke snakket med henne i dag (fredag) og kommer ikke til å gjøre det før etter kampen. Nå er det krig. Slik er det når man spiller en semifinale i EM, sier Bøhn.

Ungarn tapte sin åpningskamp mot Kroatia.

- Samme kveld pakket jeg bagen og var sikker på at jeg skulle reise hjem. Stillingsannonsen for den som skulle få jobben etter meg, var i ferd med å bli utformet. Vi har stått med ryggen mot veggen i hele EM. Likevel er vi nå i en semifinale, og jeg er stolt av laget, sier han.

- Og selv har jeg jobb i hvert fall et år til.

Ikke så røffe
Han forteller med glimt i øyet om spillere som er glade de blir byttet ut «fordi de har røykebein».

Men Ungarn kan absolutt spille god håndball.

- For å slå Norge kan vi ikke være cowboy. Det nytter ikke bare å løpe og skyte. Vi må gjøre få feil og spille klokt.

- De norske spillerne tror på en halvbrutal kamp?

- Vi er ikke så røffe og tøffe. Problemet vårt i forsvar er at vi ikke har tatt skikkelig i. Røde kort har vi fått på grunn av kjefting på dommeren.

I den andre semifinalen møtes Serbia og Montenegro.

(NTB)