Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøhn-rettssak etter mesterligaen

Eks-trener og Larvik blir ikke enige.

EKS-TRENER: Karl Erik Bøhn måtte slutte i Larvik etter at samboeren hans, Heidi Løke, tegnet kontrakt med en ungarsk klubb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
EKS-TRENER: Karl Erik Bøhn måtte slutte i Larvik etter at samboeren hans, Heidi Løke, tegnet kontrakt med en ungarsk klubb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Larviks håndballjenter slipper skittentøyvask i retten midt i sin viktigste periode. Milliontvisten med Karl Erik Bøhn ser ikke ut til å ende i et forlik.

Dersom LHK slår ut Buducnost Podgorica, venter dobbeltkamp mesterligafinalen i mai. Ingen norsk klubb har vunnet det gjeveste trofeet.

- Ifølge de signalene jeg hatt fått fra dem som sitter med slike ting i det daglige, er at saken kan bli behandlet om noen måneder. Det kan bli i juni, august og september. Det er nok snakk om kapasitet i rettssystemet, sier daglig leder i LHK, Gunnar Bruun Hansen, til NTB.

Bøhn har tatt ut stevning mot sin tidligere arbeidsgiver. Han mener seg usaklig oppsagt (sparket i januar) og krever vel 1 million kroner av LHK.

- En slik sak vil sette i gang følelser, og Heidi (Løke) er jo fortsatt en del av Larvik.

Avstand Bøhn er samboer med Larviks store stjerne Løke. Hun underskrev ved nyttårstider en kontrakt med Györ og flytter til Ungarn til sommeren.

Bøhn var med henne til Wien da avtalen ble signert.

Kort etter avskjediget LHK suksesstreneren. Han ble erstattet av Tor Odvar Moen.

- Avstanden mellom partene er større nå enn da vi startet forhandlinger. Vi kan fortsatt se for oss et forlik. Det vil bli en belastning for spillere og ansatte å komme i en vitnesituasjon i en rettssak, sier Bruun Hansen.

Selv etter trenerbyttet har Larvik stort sett gått som toget. Bare hjemmetapet mot Györ ødelegger litt av inntrykket.

Feilfritt igjen? LHK spiller semifinale mot Buducnost 9. og 17. april. LHK er allerede serie- og cupmester denne sesongen. Larvik Håndballklubb er eneste lag som har vunnet alle kampene i eliteserien i samme sesong. Det har skjedd seks ganger:

1996/97 (22 kamper)

2001/02 (22 kamper)

2002/03 (26 kamper)

2004/05 (22 kamper)

2005/06 (22 kamper)

2006/07 (22 kamper).

Slås Byåsen hjemme lørdag, gjentar LHK bedriften og tar samtlige tilgjengelige poeng (44) denne sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media