Bøhn tar ut stevning mot Larvik

Leveres i løpet av neste uke

TIL RETTEN: Karl Erik Bøhn har bestemt seg for å ta ut stevning mot Larvik håndballklubb etter at avskjedigelsen på nyåret. Partene møtes i Larvik tingrett i løpet av våren eller sommeren. Her er han sammen med samboer og Larvik-spiller Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem
TIL RETTEN: Karl Erik Bøhn har bestemt seg for å ta ut stevning mot Larvik håndballklubb etter at avskjedigelsen på nyåret. Partene møtes i Larvik tingrett i løpet av våren eller sommeren. Her er han sammen med samboer og Larvik-spiller Heidi Løke. Foto: Bjørn LangsemVis mer

(Dagbladet) Det går mot rettssak i Larvik tingrett i løpet av sommeren etter at Karl Erik Bøhn og hans advokat Kenneth André Leren i dag har bestemt seg for å ta ut stevning mot Larvik håndballklubb.

- Vi har svart på klubbens begrunnelse for avsjedigelsen av Bøhn, og fikk i går en tilbakemelding om at motparten ikke ønsker å forhandle videre om en løsning. Derfor blir det tatt ut stevning enten i løpet av denne eller neste uke, sier Kenneth André Leren til Dagbladet.

Han tror saken da vil komme opp i retten i løpet av april eller mai.

Skittentøyvask Bøhns advokat er overrasket over at klubben med sitt tilsvar nå styrer mot en skittentøyvask i retten.

- Det er litt pussig at de ikke ønsker ro rundt laget og denne situasjonen nå. Utover våren har de blant annet Champions League og innspurt i serien å ta hensyn til. Bøhn føler at klubben har ønsket å kvitte seg med han, og at de så har koket sammen en begrunnelse for å klare det. Nå går det mot at det vil bli belyst i retten, sier Leren.

Advokaten presiserer at det fortsatt vil være mulig for partene å bli enige om et forlik, selv etter at de har tatt ut stevning. Men som han sier:

- Jo lenger man ligger i skyttergrava, jo mindre sjanse er det for å bli enige.

- Høyere krav Larviks daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, er enig i at det nå blir vanskelig å styre utenom rettslokalet.

- I det siste forlikstilbudet krever Bøhn mer penger enn han gjorde i forliksmøtet. Vi mener fast, fullt og helt at det beste for alle parter ville vært å unngå en opprivende rettssak, men slik saken står nå er det rett og slett ikke grunnlag for å forhandle videre, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Dagbladet.

- Vi forsøker å ikke legge følelser i denne prosessen, for det vil bare bidra til å øke konflikthøyden. Ikke minst er Bøhns samboer Heidi Løke i en spesiell situasjon, som vi gjerne skulle spart henne for. Men nå går det mot at vi må legge fram saken i sin helhet i retten, og det er det vi forholder oss til.

- For langt fra hverandre Larviks advokat Frode Samuelsen mener krav og tilbud er så langt fra hverandre at han ikke ser noen mulighet for at partene kan komme fram til et forlik.

- Partene har forsøkt å nærme seg hverandre, uten å lykkes. Det er ingen ting som tyder på at at motparten har moderert seg, og da har de ikke andre alternativer enn å ta ut stevning, sier Frode Samuelsen til Dagbladet.