Boikotter OL

Snøbrettkjøreren Terje Håkonsen boikotter OL, men mottar likevel Olympiatoppens største stipend på 60 000 kroner. Det opptar Olympiatoppen minimalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verken toppidrettssjef Bjørge Stensbøl eller ansvarlig for støtteordningen Arne Lier er særlig opptatt av at de sponser en utøver som boikotter Olympiatoppens overordnede mål.

- Signalet er kanskje ikke det beste, sier Arne Lier.

- Men dette er i så fall noe Olympatioppens øverste ledelse må gripe fatt i, påpeker han.

Det har den foreløpig ikke vært i nærheten av å gjøre.

- Vi har ikke tenkt på dette, sier toppidrettsjef Bjørge Stensbøl.

  • Håkonsen får ikke pengene selv. Årsinntekten hans ligger skyhøyt over de 225 000 som er grensen for å få stipendet på 60 000 kroner.
  • 40 000 kroner går dermed direkte til snowboardforbundet, mens de siste 20 000 fordeles etter Håkonsens egen anbefaling.

Med andre ord: Håkonsen sponser sitt eget forbunds forberedelser til et OL han selv boikotter.

Nye stipend

I forbindelse med stipendordningen må utøveren skrive en egenerklæring der vedkommende forplikter seg til å følge Olympiatoppens retningslinjer.

- Det ligger naturligvis indirekte i den erklæringen at OL skal være et overordnet mål, sier Lier.

Han avstår fra å spekulere i hva som videre vil skje med stipendordningen til Håkonsen. I april skal de forskjellige vinteridrettsforbundene søke om nye stipend for sine utøvere.

- Først må snowboardforbundet søke. Deretter skal vi vurdere saken, sier Lier.

NEI TIL NAGANO: Gull-favoritten Terje Håkonsen ville ikke til Japan. Men han har sponset sitt eget forbunds forberedelser til et OL han selv boikotter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer