Boikotter

Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det skarp kritikk mot Uefa.

TAR AVSTAND: President Volodymyr Zelensky. Foto: Javad Parsa / NTB
TAR AVSTAND: President Volodymyr Zelensky. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

Uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar Russland delta i EM-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt.

Det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten Russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord.

FÅR KRITIKK: Uefa-president Aleksander Ceferin. Foto: NTB
FÅR KRITIKK: Uefa-president Aleksander Ceferin. Foto: NTB Vis mer

Den nye linja fra Uefa faller ikke god jord i Det ukrainske fotballforbundet (Uaf), melder NTB.

«Uaf fordømmer på det sterkeste Uefa-avgjørelsen om en retur av U17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

Argumentet for å ta inn russerne er dette, ifølge Uefa-president Aleksander Ceferin:

- Ved å utestenge barn fra våre turneringer, vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer