COMEBACK:  Sist Berit Riise var på Color Line Stadion var i 2005. Da hadde hun på seg Lillestrøm-skjerf. Nå skal hun tilbake - som Aalesund-tilhenger. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
COMEBACK: Sist Berit Riise var på Color Line Stadion var i 2005. Da hadde hun på seg Lillestrøm-skjerf. Nå skal hun tilbake - som Aalesund-tilhenger. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Boikottet Aalesund i ti år. Nå skal mamma Riise på kamp igjen

- Det føles bra.

(Dagbladet): Her sitter Berit Riise (54) på Color Line Stadion i Ålesund. Året er 2005, og Aalesund spiller mot Lillestrøm.

Siden har hun ikke vist seg på stadion på ti år. Men nå skal hun tilbake. Årsak: Sønnen Bjørn Helge Riises sjokkovergang fra Lillestrøm til Aalesund i går.

- Det føles bra, sier Berit Riise til Dagbladet.

- Sønn av en hore Riise-familien har ligget «i krig» med fotballklubben Aalesund i mange år. Den betente situasjonen toppet seg i november 2008. AaFK tok imot Lillestrøm, og vant 3-0. Men etterpå snakket alle om de grove tilropene mot Bjørn Helge Riise.

- Sønn av en hore!

- Utrolig sårende, uttalte mamma Berit etter de rabiate scenene der sindige ålesundere gikk av skaftet.

Feiden mellom Riise-familien og klubben har virket totalt fastlåst. Men i går skrev Bjørn Helge under på en kontrakt fram til 2018.

- Jeg har visst det en stund. Med det samme var det blandede følelser. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken. Men det er noe med å gå videre. Det er ingen sure miner eller bitterhet, sier Berit Riise til Dagbladet.

Jantelov Annerledes var det i 2006.

- Aldri mer Ålesund, tordnet mamma Riise, og mente byen var full av jantelov. Tidligere trener Ivar Morten Normark, statuen utenfor Color Line Stadion og trusler er blant stikkordene for det som har skjedd.

Nå ser partene framover, også Berit Riise.

- For første gang har jeg - uten unntak - bare fått positive tilbakemeldinger. Det er kjempehyggelig, og føles utrolig godt i dag, sier hun.

- Så nå skal du på Color Line Stadion igjen, ti år etter at du var der sist?

- Ja. Jeg bor på Nøtterøy, men kommer til å legge besøkene til Ålesund, slik at jeg får med meg kamp.

Medvirkende årsak Berit Riise legger ikke skjul på at trener Trond Fredriksen var tungen på vektskåla for at overgangen gikk i orden.

- Han bygger et lag, han er entusiastisk - og han har visjoner. Han står på, det kommer til å bli bra. Jeg håper og tror det er positivt for hele laget at Bjørn Helge kommer. Han bærer ikke et helt lag alene. Men han og de andre spillerne kommer til å finne tonen.

Les også: - Ikke faen

Positiv Leder for supporterklubben Stormen - Bjørn M. Mikkelsen - er også svært positiv:

- Jeg har fått sovet på dette nå. Og reaksjonen er utelukkende positiv. Aalesund har fått en kanonspiller i Bjørn Helge Riise.

Han fortsetter:

- Jeg hørte nyheten først på radio, men våget ikke helt å tro på den. Så jeg måtte få det bekreftet. Stormen har aldri hatt problemer med noen i Riise-familien. Dette har vært en greie mellom klubben og familien. Bjørn Helge er hundre prosent velkommen.

- Men dere ropte «sønn av en hore» for åtte år siden ..?

- Tilropene kom fra enkeltpersoner. Vi tok tak i dette umiddelbart. Dette var ikke representativt for Stormen.

Nedgang Mikkelsen tror Riise-overgangen vil slå positivt ut på alle måter:

- Vi er det laget i Tippeligaen som har hatt størst prosentvis nedgang når det gjelder tilskuere. Stadion tar 10 800 tilskuere, men nå ligger vi på 6000-7000 tilskuere. Vi håper det tar seg opp igjen.

Som et bilde på de nye tidene forteller mamma Riise:

- I morges trente jeg i styrkerommmet på Color Line Stadion. Nå titter også sola fram mellom skyene. Jeg trives utmerket på Nøtterøy. Men Ålesund er fantastisk. Rundt byen ligger flotte fjell, det gjør det ikke på Nøtterøy.

Hun fortsetter:

- Jeg ser i kommentarfeltene at alle er positive. I dag er skuldrene senket. Det føles godt, gjentar hun.

NY KLUBB:  Bjørn Helge Riise går fra Lillestrøm til Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY KLUBB: Bjørn Helge Riise går fra Lillestrøm til Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer