Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bojan reddet Rijkaard

Tidenes nest yngste målscorer i CL.

(Dagbladet.no): Schalke 04 - Barcelona 0-1.

Barca trengte desperat et godt resultat i kveld etter én seier på sju ligakamper hjemme i Spania.

Og unggutten Bojan Krkic (17) ga trener Frank Rijkaard litt pusterom da han satte inn kampens eneste mål etter 12 spilte minutter i Gelsenkirchen. - Bojan reddet Rijkaard, skriver nettutgaven til den spanske sportsavisa Marca på forsida i kveld.

- Bojan gjorde alt riktig

Og det var en glad Rijkaard som møtte pressen etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Laget jobbet godt og fortjener skryt. Vi kom godt inn i kampen, og det tidlige målet hjalp, men vi hadde mer trøbbel i andre omgang. 

Selvsagt hadde han også lovord til sin unge redningsmann og matchvinner.

- Bojan gjorde alle de rette valgene på banen, og oppførte seg som en rutinert spiller.  

ÅPENT MÅL: Bojan Krkic har hatt vanskeligerer oppgaver i sitt 17-årige liv enn å score dette målet. Men han var nær ved å treffe tverrliggeren i stedet. Foto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix
ÅPENT MÅL: Bojan Krkic har hatt vanskeligerer oppgaver i sitt 17-årige liv enn å score dette målet. Men han var nær ved å treffe tverrliggeren i stedet. Foto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix Vis mer

Nest yngste målscorer 

Bojan ble forøvrig den nest yngste målscoreren i Champions League med sine 17 år og 217 dager, bare slått av Peter Ofori-Quaye som var 17 år og  195 dager gammel da han scoret for Olympiakos i 1997-98-sesongen.

I kveld kunne imidlertid Bojan takke lagkameratene og en litt slepphendt motstander-keeper for scoringen. Selv var han faktisk skummelt nær ved å misse da han ble servert ballen for åpent mål.

Iniesta spilet praktfullt fram til Thierry Henry. Schalke-keeper Manuel Neuner reddet, men fomlet returen direkte tilbake til Henry. Franskmannen pirket ballen inn foran mål, der Bojan var helt alene og satte ballen i det tomme målet - men avslutningen fra to meters hold var bare centimetre fra å treffe tverrliggeren.

- For mye respekt

Schalke sleit i første omgang, men etter pause hadde de store sjanser til utlikning uten å lykkes. Dermed får de en tøff oppgave på Nou Camp neste onsdag.

- Jeg trodde ikke laget skulle ha så stor respekt. Vi satte først press på dem i andre omgang og skapte noen sjanser. Vi skulle ha satt dem under mer press fra første stund, sier Schalke-trener Mirko Slomka ifølge AP.

Som selvsagt er nødt til å håpe på et lite mirakel i den katalanske hovedstaden til uka.

image: - Bojan reddet Rijkaard

- Det blir ikke enkelt i Barcelona, men vi ville ikke reist dit om vi ikke hadde noe håp, sier Slomka. 

REDDET SJEFEN? Den hardt pressede Barca-treneren takket i alle fall supertalentet hjertelig for scoringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media