- Bøkko er ingen topp verdensstjerne

CBA-Hauge tror ikke på noen norske skøytemedaljer i Sotsji-OL.

- INGEN VERDENSSTJERNE: Håvard Bøkko er ingen topp verdensstjerne, og Norge tar ingen skøytemedaljer i Sotsji-OL, ifølge CBA-sjef Rolf Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- INGEN VERDENSSTJERNE: Håvard Bøkko er ingen topp verdensstjerne, og Norge tar ingen skøytemedaljer i Sotsji-OL, ifølge CBA-sjef Rolf Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Rolf Hauge, eieren av skøytelaget Team CBA, tror ikke på en eneste norsk skøytemedalje under OL i Sotsji til vinteren.

- Nei, jeg kan vanskelig se hvordan norske skøyteløpere kan sikre seg medaljer i Sotsji. Det løpet tror jeg rett og slett er kjørt. Jeg tror noen av de norske løperne kan sikre seg hederlige plasseringer. Det er mest realistisk å tro på plasseringer mellom nummer fem og åtte på 1500 og 5000 meter, sier Hauge til NTB.

Han dro i gang privatlaget CBA i 2010 med Peter Mueller som trener. Året etter kom Håvard og Hege Bøkko på laget. Eventyret med det norske søskenparet varte kun i en sesong.

Nå er Bøkkos tilbake på det norske landslaget med Jarle Pedersen som trener, men Team CBA kjører på videre, og målet i Sotsji er minst to medaljer. Hauge mener at løperne hans har best sjanser på 1000 og 1500 meter.

- Klarer løperne på Team CBA to medaljer, vil jeg være fornøyd, men jeg tror det kan bli flere. Vi har sterke løpere, sier Hauge.

Ikke topp
Hauge legger ikke skjul på at han har mistet troen på Håvard Bøkko, og han ser ikke på det som noe stort tap at 26-åringen ikke lenger er med i privatlaget.

- Håvard er ingen topp verdensstjerne. Han er en god løper, men han har ikke tatt de nødvendige skrittene. Derfor mistet vi ikke ham da han gikk tilbake til det norske landslaget. Han fikk rett og slett ikke noe tilbud om ny kontrakt hos oss, forklarer Hauge.

- Nå mener jeg rett og slett han ikke har et godt nok lag rundt seg til å nå helt til topps, legger han til.

Team CBA har to norske løpere i stallen. Det er Hanne Haugland, regjerende norsk sprintmester på kvinnesiden, i tillegg til Kjetil Stiansen, som er en lovende mellomdistanseløper på 21 år. Ingen av dem kan kjempe om medaljer i verken de store mesterskapene eller OL i 2014, men de har potensial. Det mener både Hauge og trener Peter Mueller.

Profesjonelt
- Vi har ni løpere i stallen. Det er sju menn og to kvinner, og vi satser svært profesjonelt på å bygge opp et lag rundt løpere på 1000 og 1500 mener samt allround, sier Rolf Hauge.

Team CBA er også med på et opplegg sammen med Sverige, Danmark og Finland om en juniorsatsing i regi av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

- Vi vil gjerne være med og forme morgendagens skøytestjerner, forteller han.

- Kan du si hva denne satsingen koster?

- Nei, på grunn av den strategien som ligger til grunn, verken kan eller vil jeg si noe om kostnadssiden, men jeg kan si at det går med en del millioner kroner på dette opplegget, forteller Hauge med kortene og pengene tett til brystet.

- Vi prøver å være så profesjonelle som vel mulig, og jeg synes vi lykkes med det.

Ved siden av Peter Mueller som er hovedtrener, er den gamle storløperen Eskil Ervik med som sportssjef, og også på sponsor- og utstyrssiden har privatlaget solide støttespillere på veien mot kommende sesongs hovedmål, OL i Sotsji.

(NTB)