Bøkko frykter ikke tøff OL-periode

Skøytehåpet tror programmet er en fordel.

MEDALJEHÅP: Skøyteløper Håvard Bøkko satser på flere distanser i Vancouver-OL. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MEDALJEHÅP: Skøyteløper Håvard Bøkko satser på flere distanser i Vancouver-OL. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

|||

Håvard Bøkko (22) satser på flere distanser for å ta sin første OL-medalje. Skøytehåpet tror løpsprogrammet kan være en fordel.

Norges Skøyteforbunds offisielle målsetting er to medaljer i Vancouver-OL. Men med Bøkko i toppslag kan det fort bli mer å juble for. Hallingdølen tror han har medaljemuligheter på 1500, 5000 og 10.000 meter i tillegg til lagtempo.

I OL får han flere fridager mellom hvert løp. Vanligvis under mesterskap pleier Bøkko og co. å gå fire distanser på en helg.

- Det er såpass lang tid mellom hver distanse at jeg får noen dager til å konsentrere meg om hvert løp, sier Bøkko til NTB.

- Da vil jeg være enda mer skjerpet og får giret meg opp foran løpene. Det kan være vanskelig i en allroundhelg. Da må man være på hogget hele tiden, forklarer han.

Torino-nedtur

På isen i Torino-OL skuffet norske skøyteløpere stort. For første gang siden Calgary i 1988 ble det ikke norske medaljer. Landslagstrener Peter Mueller håper de er tilbake på seierspallen i Vancouver.

- Jeg tenker på Torino noen ganger, og det gjør meg ikke særlig glad. Torino-OL var de første lekene mine som trener, hvor det ikke ble medalje. Jeg var skuffet i lang tid, sier Mueller til NTB.

Bøkko var bare 19 år da han var med i Torino. Erfaringene fra lekene i Italia skal hjelpe ham til vinteren.

- Jeg vet hva jeg går til, og jeg tipper Vancouver blir bedre enn Torino. Jeg var egentlig skuffet over at Torino var så kjedelig. Vi hadde dårlige resultater, men jeg var også skuffet over alt det rundt lekene. Du måtte være på en stadion for å få OL-følelse, sier Bøkko.

Mange samlinger

Tross dårlig økonomi i skøyteforbundet, satses det på likt nivå for eliteløperne denne sesongen som i tidligere år. Bortimot 200 samlingsdøgn blir det på Bøkko.

Skøytelandslaget skal trene på sommeris i Vikingskipet i de to første ukene av august. Siden reiser løperne til en tre uker lang samling i Salt Lake City.

Det er også planlagt en ti dager lang samling i oktober, men på grunn av byggearbeid i Inzell er det ikke klart hvor den blir.

- Jeg bør helst være på is i den perioden, sier Bøkko.

Mueller er glad satsingen opprettholdes før OL selv om forbundet ikke har et stort budsjett.

- Vi må være sammen hele tiden. Vi kan klare oss med litt mindre istid enn vanlig, men heldigvis klarer vi å kjøre programmet som vi ønsker, sier Mueller.

(NTB)