Bøkko ga opp

Klikk for ingress.

SJANSELØS: Håvard Bøkko (24) skjønte tidlig at han var sjanseløs i medaljekampen på VM-milløpet. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / Scanpix
SJANSELØS: Håvard Bøkko (24) skjønte tidlig at han var sjanseløs i medaljekampen på VM-milløpet. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / ScanpixVis mer

Håvard Bøkko (24) skjønte tidlig at han var sjanseløs i medaljekampen på VM-milløpet. 10.000-meteren i VM enkeltdistanser ble en nedtur for den norske skøytestjernen. Sjuendeplass og 13.22,86 var ikke mye å juble for. Hallingen kom tidlig på etterskudd og klarte ikke å hevde seg i medaljekampen. — Jeg kjente at det ikke kom til å gå. Om jeg blir nummer fire eller sju, gir jeg f... i, sa Bøkko til NTB. Da var det heller viktigere å spare noen krefter til søndagens lagtempo. — Hvis jeg hadde vært ferdig med sesongen i dag, hadde jeg kanskje gravd meg ned i kjelleren, men det er nytt løp i morgen. Vi har medaljesjanse der. Det hadde vært morsomt å ta medalje sammen med gutta, fortalte 24-åringen.
Vant verdenscupen Norge har ikke tatt medalje i lagtempo siden 2005. Da gikk også VM enkeltdistanser i Inzell (utendørs), og Petter Andersen, Odd Bohlin Borgersen og Eskil Ervik sørget for norsk bronse. Bøkko, Mikael Flygind Larsen og Sverre Lunde Pedersen skal gå søndagens løp. Denne sesongen har de norske skøytegutta vist styrke i lagtempo. De gikk til topps i verdenscupen sammenlagt. — Vi har vunnet verdenscupen og vært på seierspallen i alle løpene (2-3-2). Vi har absolutt muligheter til å ta medalje, men det er VM. Da er det tøft. Alle tre må gå et bra løp for å klare det. Men en medalje på lagtempoen vil naturlig nok ikke være like stort for Bøkko som det etterlengtede VM-gullet han vant på 1500-meteren. — Det vil ikke være høydepunktet mitt i VM hvis vi klarer det, men det er artig å gjøre det bra med gutta, sa Bøkko.
Superløp av de Jong Mens Bøkko hadde lite å stille opp med i lørdagens milløp, imponerte Bob de Jong stort på isen i Inzell. Nederlenderen har vært den beste langdistanseløperen denne vinteren og slo til med råsterke 12.48,20. Det holdt til et soleklart gull. De Jong var 16 sekunder foran landsmannen og navnebroren Bob de Vries. Bronsen gikk til Ivan Skobrev fra Russland. Bøkko gikk i siste par, men hadde ikke tro på at han kunne ta opp kampen mot de Jong som gikk inn til bestetid i paret før nordmannen. — Jeg hadde ingen planer om å slå ham. Det var kanskje tidene beste 10.000 meter. Bøkko var over halvminuttet bak den nederlandske gullvinneren. — Jeg begynte ikke å bli stiv, men merket det i beina da det var gått sju-åtte runder. Noen ganger tar det sju runder og andre ganger 18 før man begynner å bli sliten. Hvis jeg hadde hatt dagen, kunne jeg tatt medalje, men jeg kjente jeg ikke hadde det, sa Hol-løperen. (©NTB)