Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bøkko hadde vunnet alt for ti år siden

Men i helgas VM er Sven Kramer den store favoritten.

Det finnes ingen grenser for hvor god skøytehåpet Håvard Bøkko (21) kan bli, mener Peter Mueller.

Til helgen går Bøkko for medalje i allround-VM i Berlin. Hallingdølen har for alvor klatret opp i verdenstoppen denne sesongen og er i ferd med å etablere seg som en av skøytesportens stjerner.

- Han har fått gaven og talentet. «The skys the limit» hvis han jobber hardt videre. Det er opp til ham selv å fortsette med det han har gjort de siste årene, og at han holder seg fokusert og motivert. Tiden vil vise hvor god han kan bli, sier Mueller til NTB.

Amerikaneren har lenge ment at det er store likheter mellom Bøkko og den tidligere skøytekongen Eric Heiden, som tok fem OL-gull i Lake Placid i 1980.

- Håvard har mange av de samme kvalitetene, både mentalt og når det gjelder trening. «Shadow» er bare 21 år, men han har det samme potensialet, sier Mueller.
Mye å lære
Bøkkos sesong så langt har vært strålende med blant annet EM-sølv og to verdenscupseirer på 10.000 meter. Selv tror 21-åringen at han har mye å lære for å bli best, men det stresser han ikke med.

- Jeg prøver alltid å bli bedre på det meste, men kan kanskje spesielt lære noe når det gjelder å finne formtoppen. Det er ofte litt vanskelig. Jeg pleier ikke å ha én god helg, men gå jevnt bra hele sesongen, forteller Bøkko til NTB.

- Han har så vidt fått vist noe av potensialet sitt. Gi Håvard to år til med trening, og at han blir mer moden. Fysisk sett er han ung for alderen, sier landslagstreneren.


- For mye respekt


I VM er Sven Kramer soleklar favoritt, mens Bøkko nok må kjempe mot en rekke sterke navn om sølv eller bronse. Men i årene framover ventes det at Kramer og Bøkko vil dominere skøytesporten sammen.

- De er to spesielle fyrer som tilfeldigvis holder på samtidig. Timing betyr alt. Hvis en av dem hadde vært med for ti år siden, ville han ha vunnet alt. Sven har vunnet mange løp, men han har noen som pusher ham hver uke, mener Mueller.

- TO SPESIELLE TYPER: Håvard Bøkko og Sven Kramer. Bli ikke overrasket om begge står på pallen på søndag. - De er to spesielle fyrer som tilfeldigvis holder på samtidig, sier landslagstrener Peter Mueller. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
- TO SPESIELLE TYPER: Håvard Bøkko og Sven Kramer. Bli ikke overrasket om begge står på pallen på søndag. - De er to spesielle fyrer som tilfeldigvis holder på samtidig, sier landslagstrener Peter Mueller. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Amerikaneren håper Bøkko kan bli enda mer fryktløs på isen. Bøkko har utviklet seg i rekordfart, men Mueller synes han har litt for mye respekt for Kramer.

- Kramer er som en helt for ham, men jeg tror ikke det er like mye som før. Han har gått nesten like bra som Sven og får mer og mer selvtillit, sier Mueller.

(NTB)

KAN BLI DEN STØRSTE: Peter Mueller mener Bøkko kan ha godt av to år til med trening.
ENEREN: Sven Kramer er den store gullfavoritten i Berlin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media