Bøkko har fått profftilbud

Laget trenes av Peter Mueller.

KAN BLI DUO IGJEN: Trener Peter Müellers lag har gitt et tilbud til Håvard Bøkko.Foto:  Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN BLI DUO IGJEN: Trener Peter Müellers lag har gitt et tilbud til Håvard Bøkko.Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Håvard Bøkko har fått tilbud om å bli proff i det norskeide laget CBA, der Peter Mueller er trener og Rolf Hauge investor.

VG skriver at Bøkko snart kommer til å fortelle hvilke planer han har, og hva han kommer til å gjøre neste sesong. Landslagssjef Jarle Pedersen advarer Bøkko mot å forlate det norske landslaget.

- Jeg har fått skissert et opplegg fra Hauge og Mueller, sier Håvard Bøkko til VG. Han sier han har tenkt mye den siste tiden, men han har ikke satt eller fått noen svarfrist. Likevel tror landslagsledelsen at han kommer til å gi beskjed om framtiden i løpet av neste uke.

- Det er ikke penger, men det sportslige opplegget som teller, sier Bøkko.

VG skriver at han trolig kan regne med en lønn på mellom 500.000 og 1,5 millioner kroner i den norske proffklubben.

Landslagssjef Jarle Pedersen mener Bøkko står overfor et enkelt valg:

- Historien viser at de som velger å gå ut av landslaget, enten det gjelder skøyter eller ski, ikke blir noe bedre av det, sier Pedersen.

Landslagstreneren håper både for Bøkkos egen del, og for landslagets del, at Bøkko velger å holde seg til landslaget.

- Dersom han velger annerledes må han ta konsekvensene av det. Da må også vi bygge landslaget rundt løpere som ønsker å satse mot OL i Sotsji i 2014, sier Jarle Pedersen.

(NTB)