SKUFFET PÅ 1500: Håvard Bøkko ga seg selv et vanskelig utgangspunkt med en svak 1500-meter i allround-VM. Sven Kramer har gullet så godt som i lomma, Bøkko må ta inn 16,88 sekunder på amerikanske Jonathan Kuck på 10 000 meteren i morgen for å ta sølv. Foto: Jerry Lampen, Reuters/Scanpix
SKUFFET PÅ 1500: Håvard Bøkko ga seg selv et vanskelig utgangspunkt med en svak 1500-meter i allround-VM. Sven Kramer har gullet så godt som i lomma, Bøkko må ta inn 16,88 sekunder på amerikanske Jonathan Kuck på 10 000 meteren i morgen for å ta sølv. Foto: Jerry Lampen, Reuters/ScanpixVis mer

Bøkko kjemper med Kuck om sølvet

- Jeg har en liten mulighet, men det blir hardt.

|||

Gullsjansen er borte. For Håvard Bøkko (23) venter en knallhard kamp hvis han skal klare VM-sølvet.

- Jeg har en liten mulighet til å ta sølv, men det blir hardt, sa Bøkko til NTB etter en skuffende 1500 meter i dag.

Det norske skøytehåpet klarte bare sjetteplass med 1.47,68 og sakket akterut i medaljekampen mot Sven Kramer og Jonathan Kuck.

Han er nummer tre sammenlagt etter tre distanser og må ta inn 16,88 sekunder på den amerikanske overraskelsesmannen Kuck på 10.000 meter. Kramer er snaue fem sekunder bak lederen og er favoritt i gullkampen.

I Vancouver-OL ble Kuck (8.-plass) slått av Bøkko (5.-plass) på milløpet med 16,86 sekunder.

- Det kan bli vanskelig å klare sølvet. Både Kuck og jeg gikk ganske dårlig i OL, og det blir vanskelig å sammenligne de løpene, sa Bøkko til NTB.

Landslagstrener Jarle Pedersen tror også sølvkampen kan bli tøff.

- Håvard sikter ikke mot bronsen, og han må forsøke å klatre. Men det blir ikke lett. Han må knipe inn 17 sekunder på Kuck, som er i god form. Det blir tøft, sa Pedersen til NTB.

Sliten og lei

Hallingdølen merker at sesongen nærmer seg slutten. Han begynner å bli tom for krefter og motivasjon.

- Det er bare litt over 13 minutter igjen av sesongen. Jeg merker at jeg er litt sliten og lei, fortalte han.

Før mesterskapet var det håp om at han kunne utfordre en sykdomsplaget Sven Kramer om gullet. Men Bøkko har ikke gått fort nok på 500 og 1500 meter til å kunne legge press på rivalen.

- 5000-meteren var grei, men resten har vært under pari. Jeg hadde håpet jeg kunne klare å holde trykket oppe i en uke til, men jeg hadde ikke bygd opp noen formbølge. De to korteste distansene har vært skuffende og veldig dårlige. De løpene må sitte perfekt hvis jeg skal ta Kramer. Da holder det ikke å gå min dårligste 500 og 1500 meter for sesongen, sa Bøkko.

Amerikansk sensasjon

Vanligvis har Sven Kramer stålkontroll før det avsluttende milløpet i allroundmesterskap. Men denne gangen ligger den nederlandske stjernen bare på annenplass etter tre distanser.

Likevel skal det mye til for at Kramer ikke skal klare å bli den første mannlige skøyteløperen med fire VM-gull på rad.

- Jeg er overrasket, men jeg er motivert før 10 000-meteren. Normalt skal det gå greit å ta Kuck, men vi får se. Han er i seiersmodus og i flytsonen, sa Kramer til NTB.

For 20 år gamle Jonathan Kuck har VM vært over all forventning så langt. Han gleder seg til 10.000-meteren.

- Jeg er virkelig fornøyd med løpene mine og kunne ikke bedt om mer. På 10.000-meteren må jeg gå mitt beste løp noensinne, sa Kuck, som vant 1500-meteren med tiden 1.45,36.

(NTB)

OVERRASKELSE: Jonathan Kuck har vært en positiv overraskelse i VM. I morgen vil han gi Bøkko kamp om sølvet. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
OVERRASKELSE: Jonathan Kuck har vært en positiv overraskelse i VM. I morgen vil han gi Bøkko kamp om sølvet. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix Vis mer