Bøkko knust med over halvminuttet

Bob de Jong vant 10 000-meteren suverent.

KNUST: Håvard Bøkko ble knust av parkamerat og distansevinner Bob de Jong og måtte ta til takke med femteplass på 10.000 meter under VM enkeltdistanser. Foto: P Photo/Peter Dejong
KNUST: Håvard Bøkko ble knust av parkamerat og distansevinner Bob de Jong og måtte ta til takke med femteplass på 10.000 meter under VM enkeltdistanser. Foto: P Photo/Peter DejongVis mer

Håvard Bøkko ble knust av parkamerat og distansevinner Bob de Jong og måtte ta til takke med femteplass på 10.000 meter under VM enkeltdistanser.

Hallingdølen har slitt med luftveiene i Nederland og sto over fredagens 5000 meter i håp om å redde resten av mesterskapet. Lørdag startet Bøkko milløpet med håp om topplassering. I siste par mot favoritten Bob de Jong var nordmannen imidlertid sjanseløs.

Hjemmehåpet De Jong viste tidlig hvem som var sterkest og utklasset Norges eneste representant på distansen. Nederlenderen gikk fra Bøkko med nesten et halvt minutt og vant på 12.53,91. Jorrit Bergsma sørget for dobbelttriumf for hjemmenasjonen med 12.57,71. Jonathan Kuck fra USA sikret bronsen med 13.12,66.

Håvard Bøkko gikk i mål på 13.23,70, en tid som er 30 sekunder svakere enn hans personlige rekord på distansen.

Dobbelttriumf for Nesbitt Canadiske Christine Nesbitt vant sitt annet gull på to dager da hun seiret på lørdagens 1000 meter tidligere lørdag.

Fredag gikk Nesbitt til topps på 1500 meter. At distansen var kortet ned med en tredel lørdag, viste seg bare å være en fordel for canadieren. Med tiden 1.15,16 vant Nesbitt distansen klart foran vinterens sprintverdensmester Yu Jing.

Kinesiske Yu havnet 82 hundredeler etter i mål. Nesbitt gikk i siste par sammen med hjemmehåpet Margot Boer. Sistnevnte ble slått med nøyaktig ett sekund, men sikret seg bronsemedaljen.

Ida Njåtun var eneste norske deltaker på distansen. Asker-jenta fullførte på 1.18,30. Det holdt til 18.-plass. (©NTB)