Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko leder verdenscupen

Etter hans første v-cupseier. - Han kan enda bedre, fastslår trener Peter Mueller.

(Dagbladet.no): For en jubeldag for Håvard Bøkko:

I dag satte han personlig rekord på 13.06,53, og vant samtidig 10 000 meter i verdenscupen på skøyter.

- Det var deilig å gå helt til topps. Alt gikk etter planen, sier Bøkko til NTB.

- Jeg er blitt sterkere og litt bedre på alt denne sesongen. Det jeg føler at jeg mangler litt på er toppfarten. Jeg må bli litt raskere i åpningen, fortsetter en fornøyd Bøkko.

Dagens seier er hans første i verdenscupen noensinne, og ikke nok med det:

- Kan enda bedre

Nordmannen tok en overlegen seier i skøytehallen i Kolomna, Russland.

- Han var seg sjøl i dag, og da går det sånn. Men han kan gjøre det enda bedre, sier trener Peter Mueller til Dagbladet.no.

Bøkko leder verdenscupen

Bøkko vant nesten ti sekunder foran nederlenderen Tom Prinsen, som han beseiret i samløp i siste par.

- Håvard har tatt nye steg denne sesongen, og i dag er jeg sikker på at han ville gi alt etter at han var så nær på 1500-meteren i går, sier Mueller.

- Kan nå så langt han vil

Prinsen ble nummer to, med 13.16,11, og landsmannen Bob de Jong endte som nummer tre, med 13.17,77. Bøkko var eneste nordmann i A-gruppen.

Med seieren leder han nå plutselig verdenscupen på langdistanse (etter tre løp).

- Hvor langt kan Håvard nå?

- Han kan nå så langt han vil. 20 år gammel har han allerede lært masse. Dessuten er han både teknisk god og sterk fysisk, svarer Mueller.

PS: Oppi jubelen skal det nevnes at verken Sven Kramer eller Enrico Fabris var med. - I så fall hadde nok ikke jeg vunnet, innrømmer Bøkko sjøl.

PÅ GANG: Håvard Bøkko vant i dag 10 000-meteren, nesten ni sekunder foran nederlandske Tom Prinsen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
PÅ GANG: Håvard Bøkko vant i dag 10 000-meteren, nesten ni sekunder foran nederlandske Tom Prinsen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling