- Bøkko-leiren oppfører seg utidig

Skøyteforbundet nekter å kvitte seg med Johann Olav Koss.

VIL BLI KVITT KOSS: Bøkko-leiren ønsker å bytte ut Johann Olav Koss (t.h) før OL. Det går ikke skøyteforbundet med på. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
VIL BLI KVITT KOSS: Bøkko-leiren ønsker å bytte ut Johann Olav Koss (t.h) før OL. Det går ikke skøyteforbundet med på. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): I dag kom det fram at Håvard Bøkko ønsker seg Johan Kaggestad fra Olympiatoppen tilbake til skøytelandslaget. Ellers kan det bli aktuelt å trekke seg fra landslaget foran OL i Vancouver.

Bøkko-leirens løsning er å kvitte seg med trenerassistent Johann Olav Koss. Kaggestad trakk seg etter en krangel med nettopp Koss.

Ødeleggende Visepresident i skøyteforbundet, Frode Bøhm, misliker sterkt presset Bøkko og hans støttespillere legger på Koss.

- Jeg synes de oppfører seg utidig. Det er ødeleggende for den arbeidsroen vi trenger fram til OL, sier Bøhm til Dagbladet.

Bøkko-leiren består av skøyteløperens far og Bøkkos private sponsorer, pluss privattrener Peter Mueller. Bøhm tror ikke det er Bøkko selv som er pådriver mot Koss.

- Nei, jeg tror Håvard har bakspillere som opptrer på en måte som jeg setter veldig lite pris. Håvard er vår mann, vi ønsker ham alt vel, sier Bøhm.

- Hva synes du om at det er støy nesten hver dag?

- Jeg har mest lyst til å bruke ordet forferdelig. Jeg vet at dette er slitsomt for de som styrer den sportslige biten, jeg vet at det er slitsomt for trenerteamet og løperne. Derfor er det forferdelig.

Gir ikke Mueller noe Skøyteforbundet kommer ikke til å føye seg etter Bøkkos ønsker. Til VG Nett sier skøyteløperens far at Bøkko vil bestemme seg for landslagsframtida i løpet av helgen.

- Vi forholder oss til den linja vi har kjørt hele veien. Vi har tillit til trenerapparatet, med Jarle Pedersen i spissen. Bakgrunnen for dette kjenner alle, og prinsippene våre står fast, sier Bøhm.

Og legger til:

- Det er ikke aktuelt å gi noe ytterligere legitimitet til Peter Mueller, på noen som slags måte. Vi står fast på prinsippene våre, som vi visste ga risiko.

Må kjøre eget løp Visepresidenten mener det er uhyre beklagelig dersom Bøkko gir seg på landslaget.

- Han er vårt viktigste sportslige kort. Hvis han trekker seg ut får han kjøre sitt eget løp. Men når han stiller i OL representerer han landslaget, sier Bøhm.

Slik må han også finne seg i å bli sekundert av landslagstrenere under OL.

- Det er ingen andre som blir gitt akkreditering til den type jobber, sier visepresidenten.

- Hva betyr det for forbundet at Bøkko ikke er med, i forhold til sponsorer?

- Det er vanskelig å si, men skøytesporten ønsker å beholde de retningslinjene vi har valgt. Vi håper våre økonomiske støttespillere har respekt for det. Dette viser at vi er konsistente, men dette handler om hvordan vi står fram.

• Koss til Dagbladet i går: - Ikke aktuelt å trekke meg

STØTTESPILLER: Rolf Hauge er privat sponsor for Håvard Bøkko. Foto: Erlend Aas / Scanpix
STØTTESPILLER: Rolf Hauge er privat sponsor for Håvard Bøkko. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer