Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko med kanonløp under EM på hjemmebane

Vant 500-meteren på Hamar.

VANT Håvard Bøkko vant åpningsdistansen, 500 meter, under Allround-EM på skøyter i Vikingskipet på Hamar i dag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT Håvard Bøkko vant åpningsdistansen, 500 meter, under Allround-EM på skøyter i Vikingskipet på Hamar i dag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Håvard Bøkko åpnet skøyte-EM med seier på 500 meter i Vikingskipet lørdag.

I samløp med Jan Blokhuijsen ble 26-åringen klokket inn til 35,99. Han slo den polske toeren Konrad Niedzwiedzki med sju hundredeler.

- Det gikk etter planen. Jeg fikk en god start og en bra rygg. De første 300 meterne var veldig bra, men så «safet» jeg litt på siste indre. Jeg traff klossene litt tidlig. Det var et lite hvileskjær der, men jeg tapte ikke noe særlig på det. Jeg er fornøyd med å komme i mål på en god tid og være med i sammendraget, sa Bøkko til NTB.

Sverre Lunde Pedersen endte på niendeplass. Han var 69 hundredeler bak Bøkko. Pedersen gikk på 36,67 og var bare 0,10 sekunder fra sin personlige rekord.

- Det var absolutt godkjent. Jeg har ikke gått så mange 500-metere denne sesongen. Jeg var nærmere Håvard nå enn i NM, sa Pedersen til NTB.

De nederlandske gullkandidatene Koen Verweij og Jan Blokhuijsen ble slått med henholdsvis 0,12 og 0,62 sekunder av Bøkko. For Fredrik van der Horst ble det en 18.-plass, 1,08 sekund bak vinnertiden.

Mesterskapet fortsetter med 5000 meter senere lørdag. Det er en distanse som Bøkko har slitt med denne sesongen.

- Det blir viktig å skru om bryteren, få glemt dette litt og lade opp. Teknikken har sittet bedre på trening i det siste, men det er vanskelig å få det ut på løp. Jeg må jobbe med det, sa Bøkko.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media