Bøkko mistet fem kilo

Syk før VM.

Skøyteløperen Håvard Bøkko (19) er syk og deltar ikke i verdenscupstevnet i Torino til helgen, melder NRK. Neste uke starter allround-VM.

Bøkko er Norges største medaljehåp i allround-VM i Heerenveen. I EM i Collalbo endte han på en imponerende fjerdeplass, men siden har Bøkko slitt.

- Først fikk jeg en kink i ryggen. Etter det fikk jeg en bakterieinfeksjon i kroppen som satt i en uke, og i helgen har jeg fått magesjau som en kaller det, sier Bøkko til NRK.

Hol-løperen har mistet fem kilo, og i samråd med landslagstrener Peter Mueller og landslagslege Thor Øistein Endsjø har han bestemt seg for ikke å konkurrere i det siste stevnet før VM. Men Bøkko reiser muligens ned til Torino for å trene.

- Peter Mueller, Håvard og jeg er blitt enig om at det er litt hasard. For det første er sannsynligheten for at han gjør det dårlig om han starter veldig stor. Og for det andre tror jeg ikke at han skal presse kroppen slik at han kan få seg en ny nedtur, sier legen.

(NTB)

DÅRLIG OPPLADNING: Håvard Bøkko er blitt fem kilo lettere etter magetrøbbel og stiller ikke i v-cupstevnet til helgen. Foto: Scanpix
DÅRLIG OPPLADNING: Håvard Bøkko er blitt fem kilo lettere etter magetrøbbel og stiller ikke i v-cupstevnet til helgen. Foto: Scanpix Vis mer