Bøkko og co. kan måtte betale fra egen lomme

Pengekrise i Norges Skøyteforbund.

KRISE: Skøyteforbundet mangler rundt 5 millioner kroner for å få til en fullverdig sportslig satsing denne sesongen, melder Bergens Tidende. Dersom de ikke lykkes med det, kan det bli aktuelt å innføre egenandel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
KRISE: Skøyteforbundet mangler rundt 5 millioner kroner for å få til en fullverdig sportslig satsing denne sesongen, melder Bergens Tidende. Dersom de ikke lykkes med det, kan det bli aktuelt å innføre egenandel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Oslo (NTB): Skøyteforbundet mangler rundt 5 millioner kroner for å få til en fullverdig sportslig satsing denne sesongen, melder Bergens Tidende. Dersom de ikke lykkes med det, kan det bli aktuelt å innføre egenandel.

- Det kan skje, ja. Men det ønsker vi virkelig ikke. Det er absolutt siste utvei. Da ofrer jeg heller min egen stilling før så drastiske virkemidler skal tas i bruk, sier generalsekretær Halvor Lauvstad til avisen.

På grunn av svak økonomi er det allerede blitt kuttet i administrasjonen.

- Per i dag har vi klart å kjøre satsingen slik landslagsledelsen har ønsket, fordi vi har kuttet på andre områder. Vi har kuttet på alle mulige poster, unntatt det som går på sportslig satsing, sier Lauvstad.

Flere lite kostbare samlinger på norsk jord har gjort at landslagsløperne så langt ikke har fått føle krisen på kroppen.

- Foreløpig har det gått bra. Løperne bor ikke på dyre hoteller, for å si det sånn, sier markedssjef Rune Torgersen. (©NTB)