PÅ SAMME LAG: Nederlandske Sven Kramer og norske Håvard Bøkko kan bli lagkamerater.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINK
PÅ SAMME LAG: Nederlandske Sven Kramer og norske Håvard Bøkko kan bli lagkamerater.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINKVis mer

Bøkko og Kramer kan bli lagkamerater

CBA-eier Rolf Hauge vil samle dem i profflaget.

Håvard Bøkko og nederlenderen Sven Kramer kan bli lagkamerater i profflaget CBA. Det bekrefter CBA-eier Rolf Hauge overfor VG.

Profflagets norske eier sier også at det kan bli aktuelt å flytte CBA ut av Norge etter denne sesongen.

Det er alle konfliktene rundt trener Peter Mueller, der skøyteforbundet nekter lagets amerikanske trener å sekundere søskenparet Bøkko etter den såkalte Haugli-saken, Hauge er gått lei av.

Han tenker derfor i nye baner, og sier til VG at det har vært kontakt mellom Kramer og CBA

- Jo, det stemmer at det har vært kontakt, men jeg kan ikke garantere at Kramer kommer til å bli CBA-løper, sier Hauge. Han vet at nederlenderen ønsker seg Peter Mueller som trener, og har denne meningen om Kramers fremtid.

- Hvis Kramer skal ta gull på 5000 og 10.000 meter i Sotsji-OL om to år, er det bare en løsning for ham; og det er Peter Mueller. Kramer må ha en trener som hever ham til et høyere nivå. Nå er han ikke best i Nederland på langdistansene en gang, sier Rolf Hauge.

Kramer sier selv at han «ser seg rundt». Han har tjent seg søkkrik på den TVM-kontrakten han har hatt siden 2005, og det kan også bli aktuelt for ham å starte sitt eget lag.

(NTB)