Bøkko og Lunde Pedersen på pallen i EM-åpningen

Håvard Bøkko ble nummer to, mens Sverre Lunde Pedersen tok tredjeplassen på den innledende 500-meteren i allround-EM på skøyter i Italia.

PALLEN: tc6337bf
PALLEN: tc6337bf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Raskest på åpningsdistansen var Haralds Silovs fra Latvia. Han gikk i mål på 36,339. Det var to hundredeler foran veteranen Bøkko og åtte foran Pedersen.

For sistnevnte var dette en glimrende start på mesterskapet. Pedersen er blant de aller største gullfavorittene under utendørsmesterskapet i Collalbo, og i første øvelse hentet han viktig tid på blant andre Patrick Roest og Sven Kramer.

Roest var mannen som knep gullet foran Pedersen under fjorårets allround-VM på utendørsarenaen i Amsterdam. Da tapte nordmannen førsteplassen etter et fall i siste øvelse.

Også Sindre Henriksen er med. Han ble nummer sju i den første øvelsen og var 0,64 sekund bak vinner Silovs.

Herrenes allroundkonkurranse fortsetter lørdag ettermiddag med 5000 meter, før det skal avgjøres søndag med både 1000 og 1500 meter.

Kvinneklassen blir avgjort lørdag. Ida Njåtun ble til slutt beste norske på 9.-plass. På plassen bak fulgte Ragne Wiklund, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 14. Det er kun de åtte beste i sammendraget som får gå den avsluttende 5000-meteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer