BØKKO VANT DUELLEN: Håvard Bøkko (t.h) knekte Sverre Lunde Pedersen på 10 000 meter i EM i Nederland i går. Foto: AP / Peter Dejong
BØKKO VANT DUELLEN: Håvard Bøkko (t.h) knekte Sverre Lunde Pedersen på 10 000 meter i EM i Nederland i går. Foto: AP / Peter DejongVis mer

Bøkko og Pedersen til høyden i tre uker

Italia-opphold skal styrke VM-sjansene.

• Bøkko brukte EM som trening: - Det er mer prestisje i et VM

Håvard Bøkko (25) og Sverre Lunde Pedersen (20) håper en tre uker lang høydesamling vil styrke deres medaljesjanser i allround-VM på hjemmebane.

Duoen kjempet mot hverandre om bronsen i helgens EM i Heerenveen. Den duellen gikk Bøkko seirende ut av, men Pedersen viste med blant annet to pallplasseringer (1500 og 5000 meter) at han blir å regne med også i VM i Hamar.

Etter noen dager hjemme i Norge reiser de sammen med flere av de andre landslagsløperne til italienske Collalbo fredag. Der skal de være helt fram til verdenscupstevnet i Inzell, som arrangeres en uke før VM.

- Det blir mye trening i Collalbo. Rolig mengdetrening i starten og mer fart og intensitet mot slutten. Det blir samme regler som ellers når vi trener i høyden, og vi må ikke kjøre for hardt i starten, sier Sverre Lunde Pedersen.

Det blir det tredje høydeoppholdet de norske skøyteløperne har denne sesongen. Før sesongstart tilbrakte de til sammen 42 dager fordelt på to samlinger i Frankrike.

Spent Håvard Bøkko legger ikke skjul på at han er spent på hvordan samlingen i Italia vil hjelpe på formen. Nettopp høydetrening var grunnen til at hallingen valgte å gå tilbake til forbundsgruppen etter ett år på Peter Muellers privatlag.

- Jeg gleder meg til å prøve det skikkelig. Vi konkurrerte ikke etter de samlingene vi hadde i sommer, og det blir spennende å se. Det blir flere økter på is enn vi har hatt før dette mesterskapet. Både Sondre (Skarli) og Jarle (Pedersen) skal til Italia, og da får jeg tilbakemelding omtrent hver runde, sier Bøkko til NTB.

Gode erfaringer For både Sverre Lunde Pedersen og Ida Njåtun fungerte høydetrening bra foran fjorårets VM i Moskva. De fikk henholdsvis åttende- og sjuendeplass.

- Jeg har god erfaring med høydetrening, og vi som var i høyden i fjor, hadde gode resultater. Jeg ser fram til det. Jeg tror det blir spennende for alle sammen, både Ida, Håvard og meg, forteller Pedersen.

Landslagstrener Jarle Pedersen har også tro på opplegget de skal følge de neste ukene.

- Vi har fire-fem uker på oss til å spisse formen til VM. Det opplegget vi hadde i fjor fungerte bra. Alt er rettet inn mot helgen i Hamar, sier han til NTB.

Allround-VM arrangeres i Vikingskipet 16.-17. februar.

(NTB)