Bøkko øyner medaljesjanse

4. plass på 5000-meteren.

Skøytetalentet Håvard Bøkko (20) har ristet av seg sykdommen og kjemper i høyeste grad om medalje i allround-VM.

Hol-løperen ligger 0,907 poeng bak Sven Kramer etter halvgått mesterskap, men opp til Shani Davis på tredjeplass er det bare 0,54 poeng. Det tilsvarer 0,47 sekunder på morgendagens 1500 meter.

- Nå er situasjonen den samme som i EM: Carl (Verheijen) og jeg, og kanskje (Erben) Wennmars, sa Bøkko til NTB, men la til:

- Hvis Davis skjerper seg på 10.000 har han en sjanse, men akkurat nå er det Verheijen som ser verst ut.

Bøkko gikk inn til 4.-plass med imponerende 6.20,34 på 5000 meter i skøytemetropolen. Rundetidene varierte rundt 30-tallet. Da rivaler som Eskil Ervik og medaljefavoritt Shani Davis sviktet på distansen, viste Bøkko at 4.-plassen i EM i Collalbo ikke var et blaff.

- Jeg er glad det var 5000 meter og ikke 5010. Jeg var sliten på sisterunden, smilte en sliten Bøkko.

I ukene fram mot VM har Bøkko slitt med kink i ryggen, mageinfeksjon og magesjau.

Suverene Kramer


Sven Kramer virker å ha full kontroll på gullkampen. Han har 1,42 sekunder til gode på Enrico Fabris fra Italia på lørdagens 1500 meter.

I et Thialf stadion fullpakket med nederlandske fans, var det ingen som kunne hamle opp med suverene Kramer. Nederlenderen var klart raskest med 6.12,97 og ned til landsmannen Carl Verheijen skilte det 3,19 sekunder. På 500 meteren satte han også personlig rekord med 36,41.

Bøkko har ennå ikke funnet formelen for å tukte Kramer.

ØYNER MEDALJE: Etter 4. plassen på dagens 5000 meter kan Håvard Bøkko kjempe om en plass på pallen i allround-VM i Heerenveen. Foto: Scanpix
ØYNER MEDALJE: Etter 4. plassen på dagens 5000 meter kan Håvard Bøkko kjempe om en plass på pallen i allround-VM i Heerenveen. Foto: Scanpix Vis mer

- Når han har roet seg ned litt. Jeg hadde forventet at han skulle gå så raskt, men han må bli sliten en gang han og, sa Bøkko som er imponert over rivalen.

- Han går sinnssykt bra på skøyter. Han er rolig og avslappet, men går fort også. Jeg har litt å lære der, fortsatte 20-åringen.

- Men han er ikke uslåelig?

- Nei, jeg håper ikke det.


Fornøyd med 500
Tidligere i dag ble Bøkko nummer ni på 500 meter med 36,58. Det var han godt fornøyd med.

- Det er det nest raskeste jeg har gått i Europa i år. Jeg har litt å hente overalt, mente Bøkko om distansen.

Han mener han fortsatt må utvikle seg på 1500 meter som er morgendagens distanse. Der har han fortsatt mye å hente.

- Jeg har ikke høy nok toppfart. Det blir viktig å gjøre det bra teknisk, holde skøytene ned på isen og trykke på. Kan fort bli stressende, sa Bøkko.

(NTB)