Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko så bare ryggen til Davis

Knuste alle i Vikingskipet.

OVERLEGEN: Amerikanske Shani Davis vant 1500m i verdenscupen på skøyter i Vikingskipet på Hamar.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
OVERLEGEN: Amerikanske Shani Davis vant 1500m i verdenscupen på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

||| Amerikanske Shani Davis var igjen overlegen på 1500-meteren og vant klart i Vikingskipet lørdag.

Håvard Bøkko kapret tredjeplassen.

Bøkko ble toer bak Davis på distansen i både Berlin og Heerenveen, men i Hamar måtte han ta til takke med tredjeplassen. Canadiske Lucas Makowsky ble nummer to.

Davis gikk i mål til tiden 1.44,27 som er den raskeste tiden på europeisk is noensinne. Bøkko var 1,34 sekunder bak amerikaneren og 0,21 sekunder bak Makowsky.

Bøkko gikk igjen i par med Davis, men ble knust av amerikaneren, som leverte den ene sterke rundetiden etter den andre.
-  Ikke noe veldig stort løp. Det er kjedelig å ligge 30 meter bak ham, jeg følte meg ikke noe særlig pigg i dag, jeg kan være mye bedre enn det her, sa Bøkko til NRK.

Haugli på sjette
Maren Haugli gikk på sin side inn til sjetteplass på 5000-meteren i Vikingskipet lørdag. Tsjekkiske Martina Sábliková vant.
Det har stormet rundt det norske skøytelandslaget og Haugli den siste tiden. Trener Peter Muellers skjebne er uviss etter at han skal ha seksuelt trakassert Haugli.

Skøyteløperen har sagt at hun ønsker å legge saken død og konsentrere seg om det sportslige. Lørdag gikk hun inn til tiden 7.08,72 på 5000-meteren i Hamar. Det holdt til sjetteplass.

Sábliková vant foran Stephanie Beckert og Daniele Anschütz Thoms. Haugli var 18,65 sekunder bak vinneren.

Haugli innledet med 7.08,63 på 5000-meteren i fjor, ni hundredeler raskere enn lørdagens tid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media