REISER HJEM: Skøyteløper Håvard Bøkko (t.v.) skal ikke gå flere internasjonale skøyeløp i år. Han lader opp til EM på hjemmebane.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REISER HJEM: Skøyteløper Håvard Bøkko (t.v.) skal ikke gå flere internasjonale skøyeløp i år. Han lader opp til EM på hjemmebane. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Bøkko skal ikke gå flere internasjonale løp i år

Lader opp til EM på hjemmebane.

Håvard Bøkko (24) skal ikke gå flere internasjonale skøyteløp før nyttår. EM-forberedelsene blir gjort på hjemmebane.

Etter å ha vært på reisefot i tre uker, venter trening, allround-NM og julefeiring hjemme i Norge. Første helg etter nyttår er det EM i Budapest, der Bøkko er ventet å være blant gullkandidatene.

Først skal Bøkko tilbringe noen dager i Hallingdal før han gjenforenes med Team CBA for å trene på Hamar fram mot NM, som går i Tønsberg 17.-18. desember. I romjulen blir det ny tur til Hamar og Vikingskipet for å gjøre siste finpuss før EM.

Bøkko er glad for at han iallfall får matchet seg mot én sammenlagtkonkurrent før EM. Alexis Contin er på samme lag, og franskmannen er en god treningspartner for 24-åringen.

- Han og jeg er i topp fem i verden på langdistanse. Vi gjør hverandre bedre når vi trener sammen. Det er alltid litt intern konkurranse, sier Bøkko til NTB.

Bedring Team CBA-trener Peter Mueller er fornøyd med Bøkkos sesonginnledning. Etter en skuffende verdenscupåpning har han siden fått to 3.-plasser på 1500 meter og to 4.-plasser på langdistanse (5000/10.000 meter).

- Jeg synes han blir bedre for hver dag. Han har litt mer energi. Vi er på skjema, og jeg er fornøyd med hvordan treningen er gått i hele år, forteller Mueller.

Bøkko føler også at han er på rett vei. Først i februar er det klart for sesongens store mål: Allround-VM i Moskva.

- Jeg synes det er gått bra. 1500-meterne har vært brukbare, jeg gikk en god tier og har hatt én god og én dårlig 5000 meter. Jeg har aldri hatt noen pangåpning på sesongen, sier Bøkko.

Kritisk til pause Som vanlig er det rundt én måneds opphold mellom siste verdenscupstevne i desember og EM. Mueller rister på hodet over at internasjonal skøytesport tar så lang pause midt i sesongen.

- Det er latterlig. Skiløperne og hopperne konkurrerer gjennom romjulen og nyttår, mens vi ikke har noen konkurranser. Det er ikke bra for sponsorene, utøverne eller skøytesporten, sier Mueller til NTB.

- Det gjør forberedelsene til EM vanskeligere. Etter NM skal vi ikke på is igjen før 27. eller 28. desember. I julen skal alle hjem, og vi får bare sju dager på is før EM.

Bøkko skulle gjerne gått flere verdenscupløp i desember.

- Det er like dumt som det alltid har vært, men nederlenderne vil ha det sånn. Det har sikkert å gjøre med uttak, sier 24-åringen.

(NTB)