Bøkko slapp uskadd fra fall

Uheldig oppladning til allround-VM i Calgary.

SLAPP MED SKREKKEN: Håvard Bøkko fikk seg en støkk i foran helgens allround-VM i Calgary da han falt under en gjennomkjøring på 500 meter, men slapp uskadd fra det.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni
SLAPP MED SKREKKEN: Håvard Bøkko fikk seg en støkk i foran helgens allround-VM i Calgary da han falt under en gjennomkjøring på 500 meter, men slapp uskadd fra det.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio CalanniVis mer

Én dag før allround-VM føk Håvard Bøkko (24) rett i putene på trening, men Norges største medaljehåp i mesterskapet pådro seg ingen skader.

Hallingdølen satte nok en liten støkk i landslagsledelsen da han falt i svingen under en 500 meter på fredagens økt i Olympic Oval i Calgary. Bøkko har hatt problemer med venstre skulder tidligere, og i fjor måtte han trekke seg fra EM i Vikingskipet etter et fall.

- Det glapp helt i enden av skyvet. Vanligvis klarer jeg å hente meg inn, men nå gikk det for fort. Det er vel første gang siden EM at jeg tryner, sa Bøkko til NTB etter treningsøkten.

24-åringen fikk en rift i drakten på baken og tok seg også til håndleddet etter fallet, men han pådro seg ingen skade.

- Nei, det gikk bra. Jeg bare sjekket håndleddet, for jeg fikk et lite slag.

Ikke redd Allround-VM starter med 500 meter lørdag. Bøkko hevder han ikke ble skremt av fredagens fall.

Derfor vil han heller ikke være mer reservert når han skal gå svingen lørdag.

- Rett etterpå gikk jeg en ny 500 meter, og den gikk bra. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg husket fallet. Men nå husker jeg bare den siste 500-meteren, fortalte Hol-løperen.

Nøkkeldistanse Lørdagens 500 meter blir en sentral distanse i årets allround-VM. Sven Kramer har tatt et hvileår, og det har gjort kampen om VM-gullet helt åpen.

- Mesterskapet kommer ikke til å bli avgjort på 500-meteren. Du kan ikke vinne gullet på 500-meteren, men du kan tape det, sa Bøkko.

Han er klar over at han må gå ned mot «persen» på 35,86 fra Salt Lake City for to år siden for å kunne kjempe om gullet.

- Jeg må nok helst perse lørdag hvis jeg skal henge med. Shani Davis går nok på 34-tallet, så det er bare å henge på, sa det norske medaljehåpet.

- Jeg får ikke gått så mange 500-metere. Det blir stort sett bare i mesterskap. Jo flere man går, jo tryggere blir man. Hvis jeg treffer, henger jeg med de beste. Da er det godt nok, forklarte Bøkko.

(NTB)