Bøkko-søsknene forlater landslaget - går til Mueller

- Laget blir bygd opp rundt Håvard og Hege.

EGET LAG: Peter Mueller skal trene Håvard og Hege Bøkko neste sesong, de forlater dermed landslaget. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
EGET LAG: Peter Mueller skal trene Håvard og Hege Bøkko neste sesong, de forlater dermed landslaget. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skøytesøsknene Håvard og Hege Bøkko skal trenes av den omstridte ekslandslagstreneren Peter Mueller i privatlaget Team CBA fra mai. Søskenparet har signert en ettårskontrakt med privatlaget som trenes av Mueller og finansieres av forretningsmannen Rolf Hauge. — Vi har den glede av herved å kunne informere om at SST har inngått avtaler med Hege og Håvard Bøkko, der de vil inngå som de sentrale løperne i Team CBA. Avtalen er for ett år om gangen, med opsjon fram til og med OL-sesongen 2014, heter det i en pressemelding fra Sports Sponsor and Training, hvor Hauge er administrerende direktør. Håvard og Hege Bøkko har brukt en måneds tid i tenkeboksen før de tok en avgjørelse rundt profftilbudet fra CBA. — Vi har brukt tiden etter VM i Inzell til å tenke oss om og vurdere fordeler og ulemper ved å gå ut av landslaget. Vi vet hva Skøyteforbundet kan tilby, men vi ville være sikre på hva vi går til før vi bestemte oss, sier Håvard Bøkko til lokalavisa Hallingdølen.

— Bøkkos lag En tilsvarende avtale er inngått med Peter Mueller som hovedtrener for skøytelaget. Tidligere landslagsløper Eskil Ervik blir med som sportssjef. Mueller er fornøyd med avtalen og å få på plass sine nye stjerner. — Dette kommer til å bli deres lag. Laget blir bygd opp rundt Håvard og Hege, sier Mueller til NRK. Amerikaneren var trener for det norske landslaget fra 2003 til 2009, men fikk sparken etter anklager om trakassering av løperen Maren Haugli. Han mener han er rett mann for å heve landslagsløperne til et bedre nivå. — Jeg tror det var en grunn til at de valgte vårt lag. Noe har manglet i opplegget de siste par årene. Jeg kjenner både Håvard og Hege svært godt, og de kjenner meg. De vil gå fort på skøyter, og jeg tror de har tatt en avgjørelse som vil fungere bra for dem, sier Mueller. Forbundet forbauset CBA skulle i utgangspunktet presentere løpere, lagstruktur og støtteapparat på en pressekonferanse onsdag, men nyheten slapp ut da Mueller tok bladet fra munnen overfor NRK tirsdag kveld. Skøyteforbundet hadde tirsdag kveld ikke fått bekreftelse fra søskenparet om at de forlater det norske landslaget. Generalsekretær Nils Einar Aas sier til NTB at han er forbauset over å lese om nyheten i media. — Dette har vi ikke fått bekreftet, og slik sett kan vi ikke vite om det stemmer. Jeg har prøvd å få tak i Håvard og Hege, men har foreløpig ikke lyktes, sier Aas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer