Bøkko-søsknene tilbake på landslaget

Bryter med Peter Mueller etter ett år.

RETURNERER: Håvard og Hege Bøkko takker for seg på privatlaget til Peter Mueller etter ett år. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
RETURNERER: Håvard og Hege Bøkko takker for seg på privatlaget til Peter Mueller etter ett år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .Vis mer

(Dagbladet): Skøyteløperne Håvard og Hege Bøkko skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen neste sesong.

De to har stått utenfor landslaget den siste sesongen, og vært en del av privatlaget til Peter Mueller etter at de for et drøyt år siden signerte en ettårsavtale med CBA.

- Vi har hatt en lærerik og fin tid på CBA, men er sammen kommet til at Skøyteforbundets og Olympiatoppens opplegg for landslaget er mest riktig for oss fremover, sier søsknene Bøkko i en pressemelding.

Det betyr at alt samarbeid med CBA og Mueller avsluttes.

- Vi er to separate lag, landslaget og Team CBA, og da er det ikke aktuelt å samarbeide, sier CBAs sportssjef Eskil Ervik til NTB.

Søsknene måtte tåle en del kritikk etter at de brøt med landslaget til fordel for en trener som fikk sparken fra Norges Skøyteforbund for noen ufine kommentarer mot Maren Haugli.

Håvard Bøkko sa det slik til Dagbladet i februar:

- Det virker ikke som det står Norge bak navnet mitt når jeg går verdenscup, men at det bare står CBA og det er det mange som ikke er begeistra for.

Sportslig har det ikke fungert all verden på CBA, og Håvard Bøkko ble nummer fire i allround-VM denne sesongen. Nå føler søskenparet at det kan være greit med et miljøskifte.

- Vi vil takke hele laget med trenere, utøvere og støtteapparat for en fin tid i Team CBA. Vi er ydmyke overfor Rolf Hauge og Peter Mueller, som har hatt stor tro på oss. Hauge har støttet satsingen raust økonomisk, mens Peter har gått inn for treneroppdraget med hjertet. Han har bidratt mye til våre fremganger som skøyteløpere, men nå mener vi det er riktig å velge et annet opplegg for å utvikle oss videre, heter det i pressemeldingen.
Team CBA fortsetter satsingen med Peter Mueller som trener, og franske Alexis Contin som en av løperne.

- Vi har staket ut kursen framover og har en forpliktelse overfor de andre løperne, sier Ervik til NTB.