Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko spydde etter kjempeløp

- Måtte «rope litt på elgen», forteller han.

Håvard Bøkko tok ut alt av krefter og ble så sliten at han måtte spy etter 1500-meteren i Vikingskipet.

Bøkko hadde beste tid på sisterunden med 27,7, og sikret fjerdeplass på distansen med 1.45,23.

20-åringen ga alt de siste meterne. Etterpå måtte en svært sliten Bøkko i garderoben og kaste opp.

- Jeg måtte «rope litt på elgen». Jeg ble litt kvalm og måtte kaste opp. Det var ikke verre, og det hender, sa Bøkko.

Hol-løperen gikk virkelig sterkt på de siste 400 meterne. Han endte til slutt 0,49 bak Simon Kuipers som knep seieren foran Sven Kramer med 1/100 sekund.

- Kramer er storfavoritt

Men selv om hallingdølen ga alt han kunne, måtte han innse at det er litt for langt opp til spesialistene og rivalen Kramer.

- Kramer er fortsatt foran meg, men jeg har ikke tapt noe særlig til ham etter EM. Jeg skulle likt å se (Enrico) Fabris gå her også, han er den jeg er nærmest, mente det norske skøytehåpet.

TOK SEG HELT UT: Håvard Bøkko kom på 4.-plass under mennenes 1500-meter gruppe A under verdenscupen på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TOK SEG HELT UT: Håvard Bøkko kom på 4.-plass under mennenes 1500-meter gruppe A under verdenscupen på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Bøkko tror ikke at han har noen sjanse mot Kramer i kampen om gullet i allround-VM i Berlin. 20-åringen vil i stedet konsentrere seg om å sikre sølvet.

- Han er storfavoritt i VM, og jeg tar ikke sikte på å vinne. Hvis alt går som normalt, blir det kamp om sølv eller bronse for meg. Sven virker å ha kontroll. Det har han hatt alle de årene jeg har sett ham gå, sa Bøkko.

- Men han var lenger foran meg i fjor. Jeg nærmer meg ham i alle fall, la han til.

Beste Europa-tid

Lørdagens sterke fjerdeplass foran rundt 5000 feststemte tilskuere var han svært fornøyd med. Det var hans beste tid på 1500 meter i Europa noensinne.

- Jeg kunne ikke gått så mye bedre. Det var nesten ett sekund bedre enn jeg har gått før (1.46,12 i Kolomna).

Han lå bak parkameraten Erben Wennemars gjennom nesten hele løpet, men slo til på oppløpet og passerte nederlenderen.

- Jeg visste at jeg måtte kline til i siste ytre, og han pleier å slokne på slutten. Jeg ble også godt løftet fram av publikum. Det var mer folk her enn jeg hadde trodd, sa Bøkko

Etter at han slo opp skulderskaden igjen onsdag, har Bøkko gått på smertestillende.

- Det er ikke optimalt. Det er vanskelig å si om jeg ville gått bedre uten, men det var ikke noen fordel, mente Bøkko.

Åpningen kunne vært bedre. Hol-gutten gikk de første 300 meterne på 24 blank. Men Bøkko hevder han ikke åpnet spesielt rolig fordi han var redd for den vonde skulderen.

- Jeg merker ikke særlig til det, og synes jeg fikk en grei åpning. Det blir en litt annerledes armføring, men jeg hemmes ikke av det, fortalte han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media