Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko startet EM med 4. plass

Noterte 36,65 på 500 m.

TETT PÅ RIVALEN: Håvard Bøkko startet helt greit i EM. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz     (GERMANY - Tags: SPORT SPEED SKATING)
TETT PÅ RIVALEN: Håvard Bøkko startet helt greit i EM. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: SPORT SPEED SKATING) Vis mer

Håvard Bøkko innledet skøyte-EM med 4.-plass på 500 meteren fredag. Han gikk inn til 36,65 i et løp han ikke kan være 100 prosent fornøyd med.

Russeren Ivan Skobrev, som blir regnet for å være den hardeste konkurrenten til Bøkko om EM-tittelen sammenlagt, ble ikke slått med mer enn to hundredeler av det norske håpet, og det var i minste laget.

Flere av de såkalte ekspertene som var til stede i Collalbo, mente Bøkko burde hatt fire-fem tiendedeler til gode på russeren etter første løp. Skobrev gikk inn til 5.-plassen på åpningsdistansen.

Polakken Konrad Niedzwiedzki vant sprinten fredag med 36,04 sekunder. Nederlenderne Jan Blokhuijsen (36,33) og Koen Verweij (36,56) var også foran Bøkko.

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 37,17 og satte personlig rekord. Det holdt til 10.-plass. Den tredje norske deltakeren, Henrik Christiansen, endte på 22.-plass med 38,20. Han gikk som man kunne vente.

5000 meteren går senere fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling