Bøkko synes norsk profflag er spennende

- Kan være interessant i framtiden.

Hamar, 20090702: Skøyte-VM. Håvard Bøkko ligger som nr to sammenlagt etter lørdagen 5000 og 5000 meter. Her med trener Peter Mueller. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Hamar, 20090702: Skøyte-VM. Håvard Bøkko ligger som nr to sammenlagt etter lørdagen 5000 og 5000 meter. Her med trener Peter Mueller. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

|||
(Dagbladet): Peter Mueller lanserte i ettermiddag et profflag med flere unge norske utøvere. Skøyteesset Håvard Bøkko blir sponset av profflaget, men skal ikke være en del av profflaget «Team CBA», som laget skal hete, utover i gi det oppmerksomhet i form av å ha en sponsoravtale med dem.

Bøkko har sagt ja til å være med på skøytelandslaget denne sesongen, og kommer ikke til å trekke seg på det, selv om hans trener gjennom fem år nå på sett og vis er tilbake i norsk idrett.

Unge idrettstalenter Profflaget er satt sammen av flere utenlandske stjerner, blant annet amerikanske Shani Davis (dobbelt olympisk mester og åttetallig verdensmester) og svenskene Daniel Friberg og Joel Eriksson.

På norsk jord er det unge idrettstalenter som foreløpig er innlemmet i profflaget som er opprettet av aksjeselskapet Sports Sponsor & Traning AS (SST). Selskapet eies to tredjedeler av mangemillionæren Rolf Hauge og en tredjedel av Peter Mueller.

Hovedsponsor for proffsatsingen er Hauges dataselskap CBA (Commercial Banking Applications) - derav navnet på profflaget.

Ingen norske skøyteløpere er med i satsingen. Det er derimot to langrennstalenter, en ung skihopper, en jentegruppe i alpint, et ungt jentelag i håndball og et norsk guttelag i fotball.

Peter Mueller skal fungere som en motivator og rådgiver på tvers av alle disse idrettene.

- Vi vil støtte unge og sultne utøvere med denne satsingen, og med Peter Muellers kompetanse vil alle få et meget godt sportslig tilbud, sier Rolf Hauge til Dagbladet.

To millioner Etter det Dagbladet erfarer er hovedsponsor CBA inne med moderate to millioner kroner for det satsingens første år. Team CBA har en ettårsavtale med profflaget, med opsjon fram til OL i Sotsji i 2014.

Håvard Bøkko er overbevist om at profflag vil bli mer og mer vanlig - og akseptert - i Norge i årene som kommer, og er spent på modellen som Peter Mueller nå skal være hovedansvarlig for.

- Det blir spennende å se hvordan denne satsingen blir, og om det er en modell som kan være aktuell for meg eventuelt fra neste år, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.

- Uten at det er noe jeg tenker noe på dette nå.

- Profflag er framtiden I Nederland er det vanlig med profflag på skøyter, og Bøkko ser ingen grunn til at det ikke vil bli vanlig også i Norge.

- Jeg tror det er der framtiden ligger. Der er både profflagene og forbundet fornøyd med modellen, sier Bøkko til Dagblade.

Da Peter Mueller var personlig trener for Håvard Bøkko i månedene før OL sist vinter fungerte modellen overhodet ikke. Da ble Peter Mueller nektet å sekundere sin elev fra indre bane. Mueller måtte pent finne seg en plass på tribunen mens Håvard Bøkko ble sekundert av landslagstrener Jarle Pedersen.