Bøkko tar pause - vet ikke om han kommer tilbake

Håvard Bøkko har mistet motivasjonen. 

MANGLER MOTIVASJON: Håvard Bøkko har gått lei av skøytesporten og tar en pause.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MANGLER MOTIVASJON: Håvard Bøkko har gått lei av skøytesporten og tar en pause. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Håvard Bøkko har hatt noen trøblete sesonger, der de helt store resultatene har uteblitt. Nå forteller verdensmesteren fra 2011 at han tar en pause fra skøytesporten.

- Etter noen tunge og lange uker i tenkeboksen har jeg nå bestemt meg for å legge vekk skøytene på ubestemt tid for å la kropp og hode komme seg tilbake på pluss-siden, sier han i en pressemelding.

Det var NRK.no som omtale saken først.

STOR KARRIERE: Håvard Bøkko har både VM-gull og OL-bronse på 1500 meter. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
STOR KARRIERE: Håvard Bøkko har både VM-gull og OL-bronse på 1500 meter. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Har mistet motivasjonen

Bøkko, som har siden 2004 satset fulltid og profesjonelt som skøyteløper, har rett og slett gått lei.

Den norske skøyteprofilen forteller at det er mye som må på plass for at han skal komme tilbake på isen.

– Håpet er å komme tilbake, men da må helsa, lysten og motivasjonen være på plass i betydelig sterkere grad enn det som er status per i dag, sier han i pressemeldingen.

- Håper å få tilbake gnisten

Den norske skøytestjernen har hatt en stor karriere og står - foruten verdensmestertittelen fra 2011 på 1500 meter - med OL-bronse på den samme distansen. Han har imidlertid slitt med en del skader, noe som har ødelagt mye for utviklingen.

- Jeg håper jeg kan få tilbake gnisten og tælen slik at jeg kan komme tilbake på isen med det nødvendige overskuddet for å prestere på godt internasjonalt nivå igjen, sier Bøkko.

NRKs skøyteekspert Even Wetten sier til kanalen at han frykter at dette er slutten på karrieren til Bøkko.

– Han må fortsatt holde seg aktiv, samtidig som han må gi kroppen tid til å heles. Slik kan han tåle tøffest mulig trening når han eventuelt kommer tilbake. Men skøyter og fysisk forstring er ferskvare, så et pauseår kan være slutten på karrieren, dessverre, sier Wetten til NRK.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer