AVVENTER: Håvard Bøkko vil ikke binde seg til landslaget før han vet hvem som assisterer hovedtrener Jarle Pedersen. Foto: Lise Åserud / Scanpix
AVVENTER: Håvard Bøkko vil ikke binde seg til landslaget før han vet hvem som assisterer hovedtrener Jarle Pedersen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Bøkko-tja til landslaget

Spent på Pedersen-assistent.

|||

Håvard Bøkko er tatt ut på forbundsgruppen for neste sesong, men hallingdølen har ennå ikke bestemt seg for om han skal fortsette på laget.

Norges Skøyteforbund sendte fredag ut uttaket til forbundsgruppen og talentgruppen. Blant de 15 uttatte løperne i forbundsgruppen var både søskenparene Håvard og Hege Bøkko og Maren og Sverre Haugli.

Men fortsatt har ikke Håvard Bøkko tatt den endelige avgjørelsen om han skal være med på landslaget eller satse på et annet alternativ.

- Håvard vil vente med å vurdere til hele trenerapparatet kommer på plass. Vi har vært litt spente på det øvrige støtteapparatet, spesielt assistenttrener, og vi har lyst til å kikke på det før han bestemmer seg, sier far Eirik Bøkko til NTB.

- Det er mye mulig at han går inn på landslaget. Jeg tror han gjør det hvis det ikke blir noen spesielle overraskelser. Det er en vurdering som må gjøres omgående. Vi skal ta en liten prat med dem som skal lede laget, forteller skøytestjernens far.

Assistenttrener snart klar

Jarle Pedersen er ansatt som landslagstrener ut sesongen 2014. Det skal også ansettes en assistenttrener, som ventes å bli klar i nær framtid.

- Vi har ikke fått signaler på at Håvard ikke skal være med ut ifra de samtaler og evalueringer vi har hatt. Jeg er også rimelig sikker på at det sportslige opplegget er så godt at alle blir med, sier sportssjef Øystein Haugen til NTB.

Peter Mueller fikk sparken som landslagstrener i november i fjor etter at han kom med upassende kommentarer mot Maren Haugli, men Bøkko-søsknene fikk lov til å bruke amerikaneren som personlig trener.

Bøkko-klanen har foreløpig ikke planer om å fortsette med Mueller, som inngikk forlik med skøyteforbundet onsdag, neste sesong.

- Det er ikke bestemt det heller, men det foreligger ingen konkrete planer på det. Hvis det viser seg at Håvard ikke satser på landslaget, utelukker vi ingenting, sier Eirik Bøkko.

- God miks

Sportssjef Haugen håper og tror at alle som har fått tilbud om landslagsplass, takker ja.

- Nå har vi fått samlet alle de løperne som er resultatmessig best, og det er mange unge utøvere som har vist god utvikling de siste årene og tatt steg framover. Det er en god miks av sprint, allround og langdistanse, og gutter og jenter.

Løperne skal samles på Toppidrettssenteret i Oslo i slutten av neste uke. Ni løpere er tatt ut til talentgruppen, som skal ledes av Lasse Sætre.

(NTB)