Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko toer bak Davis - igjen

På 1500 meter i Heerenveen.

TOER I HEERENVEEN: Håvard Bøkko ble nummer to på 1500 meter i Heerenveen bak amerikanske Shani Davis - akkurat som i Berlin. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TOER I HEERENVEEN: Håvard Bøkko ble nummer to på 1500 meter i Heerenveen bak amerikanske Shani Davis - akkurat som i Berlin. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

|||Shani Davis (27) er mannen å slå på 1500 meter. Det mener Håvard Bøkko (22) er fullt mulig.

For annen helg på rad fikk Bøkko bank av amerikaneren på distansen. I Heerenveen fredag kveld vant Davis på 1.44,48, som er ny banerekord, mens Bøkko var 1,09 sekunder bak og knep annenplassen. Det var samme differanse som i verdenscupåpningen i Berlin sist helg.

— Det hadde vært morsomt å slå Davis i parløp. Jeg tror det er mulig å ta ham, sa Bøkko til NTB.

Men han innser at Davis er storfavoritt på 1500 meter i Vancouver-OL.

— Det er en fare for det, ja.

Etter en jevngod åpning i Thialf, stakk Davis fra Bøkko. Amerikaneren er tidligere kortbaneløper, og Bøkko klarer ikke å matche toppfarten hans.

— Han har mye høyere toppfart enn meg og går bedre svinger. Det er der han skaper farten sin, sa Bøkko.

— Jeg går alt jeg kan hele tiden. Nå snek han seg litt foran etter 300 meter, men jeg tør åpne mye fortere enn det jeg har gjort før. Og jeg må henge med ham opp til 700 og 1100 meter, mente det norske OL-håpet.

Jobber med toppfarten
Hallingdølen tror ikke at Davis, som har stukket av med seieren i sesongens to første 1500-metere, er uslåelig på distansen. Hvis Bøkko skal slå ham, må nordmannen bli raskere.

— Toppfarten er noe jeg må jobbe med, men det kommer også når jeg er i bedre form. Jeg har hatt mye nytte av Christoffer (Fagerli Rukke) og Mikael (Flygind Larsen) på trening.

I Heerenveen leverte Bøkko nok en gang en forrykende avslutning. Sisterunden gikk unna på 28,2.

— Jeg har alltid gått bra på sisterunden. Men jeg går likevel «maks» fra første meter, sa Bøkko.

For mye respekt
Landslagstrener Peter Mueller mener eleven kan bli enda bedre på 1500 meter. Foreløpig har 22-åringen for stor respekt for Davis, mener Mueller.

— Shani skremmer ham litt, akkurat slik som Sven Kramer gjorde tidligere, sa Mueller til NTB.

Mueller var godt fornøyd med Bøkkos annenplass.

— Shani gikk veldig bra, men Håvard viste at han er nest best. Han går svært jevnt. Han var også foran nederlenderne, som er på hjemmebane, og det er ikke enkelt på 1500 meter, sa Mueller.

Detaljer for Haugli

Maren Haugli (24) mener det bare er snakk om små detaljer før ting stemmer skikkelig på isen.

Haugli gikk inn til en ny åttendeplass på 3000-meteren i Heerenveen fredag. Plasseringen var den samme som i verdenscupåpningen i Berlin sist helg, og tiden 4.10,03 var bare 3/100 sekund dårligere.

— Jeg føler at løpet forrige helg var bedre, og jeg hadde håpet at jeg skulle være hakket hvassere her. Det er bare noen små ting som skiller. I Berlin hadde jeg litt mer ro og tålmodighet i hvert skyv. Nå ble det tungt tidligere i løpet, sa Haugli til NTB.

24-åringen fikk deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom, men har fått en fin åpning på sesongen. Nå gleder hun seg til 5000 meter i Vikingskipet neste helg.

— Jeg er mer skapt for 5000 meter. Da handler det mer om å gå jevnt, og det er det ikke så mange jenter som gjør. Den distansen passer meg bedre, mente Haugli.

Tyske Stephanie Beckert vant fredagens 3000 meter i Heerenveen. Vinnertiden ble på 4.05,29. Martina Sábliková fra Tsjekkia var 0,39 sekunder bak og ble nummer to. Daniela Anschütz-Thoms fulgte på tredjeplass. Hun hadde tiden 4.05,73.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media