BRONSEVINNER: Håvard Bøkko er verdens tredje beste allroundskøyteløper akkurat nå.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry Lampen
BRONSEVINNER: Håvard Bøkko er verdens tredje beste allroundskøyteløper akkurat nå.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry LampenVis mer

Bøkko tok bronsen da Kramer ble mester igjen

Sensasjonen Kuck tok sølvet.

|||

Sven Kramer ble allroundverdensmester på skøyter for fjerde gang på rad. Håvard Bøkko tok bronse bak sensasjonen Jonathan Kuck.

Kuck gjorde et tappert forsøk på å utfordre Kramers tid da amerikaneren gikk i siste par på 10.000 meter. Lenge lå han innenfor tider som ville gjort ham til mester, men det røynet på mot slutten.

Mot Bøkko holdt det for amerikaneren, som var 0,637 tidspoeng bak Kramer, men 0,669 foran Bøkko.Håvard Bøkko var regnet som en gullkandidat ettersom Kramer har vært syk i det siste, men nordmannen sier til NTB at han skjønte tidlig på 10.000-meteren at han ikke kunne hamle opp med Kramer.

— Sven hadde for høy fart for meg. Jeg klarte å gå på rundt 31,5 sekunder og å holde meg der, sa han.

Bøkko hadde drømt om en gjevere valør på sin medalje, men sier at han er sliten etter en lang sesong.

— Hvis jeg skulle hatt mulighet til å utfordre Sven om gullet, måtte jeg ha gått helt topp på 500 og 1500 meter, og også bedre på 5000 og 10.000. Men det er på slutten av sesongen. Jeg har vært på reise i 6-7 måneder og begynner å bli sliten, sa bronsevinneren.

Kramer vant 10.000 meter på 12.57,97. Bøkko gikk i samme par inn til 2.-plass med 13.12,13. Kuck ble nummer fire på distansen med 13.15,62.

Kramer er dermed den første som har vunnet allround-VM fire år på rad.

(NTB)