Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko tok sølv bak suverene Kramer

Nærmer seg skøytetronen.

Håvard Bøkko nærmer seg skøytetronen. I dag tok han et nytt steg opp til sølvplass i allround-EM.

For to år siden tok Bøkko bronse, i fjor ble det fjerdeplass, mens det i år bare var suverene Sven Kramer som sto høyere enn ham på seierspallen.

- Jeg tar store steg fremover hvert år, og dette har vært en god helg for meg. Nå skal jeg jobbe med farten, sa Bøkko som var et drøyt tidspoeng bak Kramer, men nesten 0,65 poeng foran bronsevinner Enrico Fabris.

Allerede neste helg er det sprint VM, og det passer unggutten godt. Han har ingen sammenlagtsjanser der, men ser det som god trening.

- Jeg er kvalifisert, og det er en god anledning til å få opp farten, sier Bøkko.

- Fortsatt henter han ut bare 85 prosent av det han kan, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

Amerikaneren mener at Bøkko langt fra er en fullvoksen løper ennå.

- Se på ham, han er jo en guttunge ennå. Men han er i ferd med å bli en fantastisk atlet. Han kunne blitt god i hvilken idrett som helst. Jeg er bare glad for at han elsker skøyteløp, sier Mueller.
Maktdemonstrasjon
I samløp med europamester Kramer på 10.000 meter måtte Bøkko se seg satt til veggs av nederlenderen, som tok sin tredje distanseseier i mesterskapet.

De fulgte hverandre helt til det sto tre runder igjen. Da klinket Kramer til. Selv om Bøkko brukte under 30 sekunder på rundene, så fosset bare Kramer ifra.

SØLV: Håvard Bøkko sikret andreplassen bak Sven Kramer i allraound-EM på skøyter. Foto: AP/Scanpix
SØLV: Håvard Bøkko sikret andreplassen bak Sven Kramer i allraound-EM på skøyter. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg gjorde et forsøk, men i dag hadde jeg ikke muligheten, sier Bøkko.

Kramer gikk i mål på respektable 13.03.30, mens Bøkko brukte drøyt tre sekunder mer. 13.06,42 er personlig rekord og ga 2.-plass på distansen.

- Det var bare ikke mulig å henge med ham, sier sølvvinneren.


God helg
Med tre norske herreløpere blant de 12 beste og Mari Haugli som kvalifiserte seg til VM om en måned, så var man godt fornøyd i den norske leiren da nattemørket senket seg over den lille russiske byen Kolomna.

- Det er jo hyggelig at både Sverre Haugli og Henrik Christiansen kom med på 10 000, sier Håvard Bøkko.

Haugli hadde en god søndag på både 1500 og 10.000, med 10.-plass på 1500 og 8.-plass på mila. Det ga ham 10.-plass totalt. På plassen bak kom Henrik Christiansen som hadde sin beste dag lørdag. Odd Borgersen kvalifiserte seg ikke til den lengste distansen eller til VM.

- Jeg er stolt av hele laget, sier Peter Mueller.

(NTB)

image: Bøkko tok sølv bak suverene Kramer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media