Bøkko tok sølv bak suverene Kramer

Nærmer seg skøytetronen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håvard Bøkko nærmer seg skøytetronen. I dag tok han et nytt steg opp til sølvplass i allround-EM.

For to år siden tok Bøkko bronse, i fjor ble det fjerdeplass, mens det i år bare var suverene Sven Kramer som sto høyere enn ham på seierspallen.

- Jeg tar store steg fremover hvert år, og dette har vært en god helg for meg. Nå skal jeg jobbe med farten, sa Bøkko som var et drøyt tidspoeng bak Kramer, men nesten 0,65 poeng foran bronsevinner Enrico Fabris.

Allerede neste helg er det sprint VM, og det passer unggutten godt. Han har ingen sammenlagtsjanser der, men ser det som god trening.

- Jeg er kvalifisert, og det er en god anledning til å få opp farten, sier Bøkko.

- Fortsatt henter han ut bare 85 prosent av det han kan, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

Amerikaneren mener at Bøkko langt fra er en fullvoksen løper ennå.

- Se på ham, han er jo en guttunge ennå. Men han er i ferd med å bli en fantastisk atlet. Han kunne blitt god i hvilken idrett som helst. Jeg er bare glad for at han elsker skøyteløp, sier Mueller.Maktdemonstrasjon I samløp med europamester Kramer på 10.000 meter måtte Bøkko se seg satt til veggs av nederlenderen, som tok sin tredje distanseseier i mesterskapet.

De fulgte hverandre helt til det sto tre runder igjen. Da klinket Kramer til. Selv om Bøkko brukte under 30 sekunder på rundene, så fosset bare Kramer ifra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer