Bøkko tok to av to gull

Første seniortittel for 20-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håvard Bøkko (20) var i gullform i skøyte-NM enkeltdistanser lørdag. Han tok to gull av to mulige, men det ene måtte han dele med klubbkamerat Christoffer Fagerli Rukke.

Det var Bøkkos første NM-gull som seniorløper. Sammen med Rukke (19), sørget han for Hol-dominans i første dag av mesterskapet i Vikingskipet i Hamar. De delte gullet på 500 meter etter at begge gikk inn på 36,66, men Bøkko slo Rukke på 1500 meter.

- Det er ikke så ofte det skjer at man deler gullet, og særlig ikke når man er fra samme klubb. Det var artig det, men jeg trodde det gikk fortere og at løpet var litt bedre enn det tiden ga, sa Bøkko om 500-meteren.

- Kristoffer gikk bra i dag. Han er kommet seg veldig de siste ukene, fortalte 20-åringen.

Frode Bartholdsen klarte bronse på 500 meter. Han var 0,18 sekunder bak gullduoen.Tung 1500 På 1500-meteren klarte Bøkko imidlertid å slå klubbkameraten. Der seiret han med 1.48,07, mens Rukke tok sølvet med 1.49,32.

- Det var det jeg hadde håpet på og regnet med. Det var en ganske tung 1500 meter, for det er ikke så veldig bra forhold og du får ingenting gratis, sa Bøkko til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer