Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko trener med rivalen

- Det har vært gøy.

b<>TRENER SAMMEN: Håvard Bøkko nærmer seg comeback på isen etter kneproblemene. Nå er skøyteprofilen på treningsleir med rivalen Sven Kramer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
b<>TRENER SAMMEN: Håvard Bøkko nærmer seg comeback på isen etter kneproblemene. Nå er skøyteprofilen på treningsleir med rivalen Sven Kramer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Håvard Bøkko nærmer seg comeback på isen etter kneproblemene. Nå er skøyteprofilen på treningsleir med rivalen Sven Kramer.

Bøkko har slitt med «jumper's knee» i sommer og måtte utsette sesongstarten. Hallingen er kvitt smertene og trener for fullt igjen, men han er ikke med under verdenscupen i Berlin til helgen. Først neste uke i Heerenveen er han tilbake i konkurranse.

De siste forberedelsene til sesongdebuten har Bøkko lagt til italienske Collalbo. Der har han trent sammen med de nederlandske løperne Sven Kramer og Wouter olde Heuvel siden lørdag.

- Det har vært gøy. De trener noe annerledes enn det vi gjør. Vi norske løpere trener flere timer, men de er mer effektive og går hardere på skøyter og med raskere rundetider. De sykler også fortere. Det er lite sone 1-trening, forteller Bøkko til NTB.

Vil ikke endre opplegget Selv om Bøkko synes den nederlandske duoens treningsopplegg er interessant, er det ikke aktuelt å endre på egne planer nå.

- Det er trening du må bli vant til, og jeg kan ikke begynne med det nå i sesongen. Men det er kanskje noe å tenke på til neste år. Vi får se litt. Sondre (Skarli) har lagt planen ut sesongen. Sverre vant jo i verdenscupen, så da er ikke programmet vårt håpløst, sier 27 åringen.

Trener Skarli er fornøyd med treningen den rutinerte skøyteløperen har gjort sammen med Kramer den siste tiden.

- Han trener bra, og det har vært mye fint sykkelvær. Fra Kramer og Olde Heuvel får han den beste matchingen han kan få. Det er veldig spennende og motiverende for ham. Det er første gang han er på samling med dem, og det er alltid spennende med litt nye erfaringer, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Trenger tid Skarli mener Bøkko ikke vil være i skikkelig konkurranseform før et godt stykke ut i sesongen.

- Vi må bruke litt tid på å få de skikkelig gode resultatene. I februar/mars bør vi håpe og tro at han kan gjøre gode prestasjoner. Han er en mesterskapsløper av rang og pleier å være flink når det gjelder, sier landslagstreneren.

I midten av februar er det VM enkeltdistanser i Heerenveen. Allround-VM arrangeres i Calgary i begynnelsen av mars. EM går i russiske Tsjeljabinsk i januar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling