Bøkko tror på Fabris-gull

Bare sølv til Sven Kramer i VM.

(Dagbladet.no): De er knapt ute av tenårene, men ble likevel beste norske mann og kvinne i EM i januar. I dag skal Håvard Bøkko og Maren Haugli utfordre verdenseliten i skøyte-VM i Heerenveen.

Vi har stilt de to seks spørsmål i forkant av allroundmesterskapet.

- Hva kan vi forvente oss av de norske under årets allround-VM?

MH: - Jeg kan bare prate for meg selv, og jeg håper på sesongbeste i alle distanser. Hva det vil holde til er jeg usikker på, men jeg kan bare gå for full maskin - og ikke tenke på de andre.

HB: - I herreklassen er det tre medaljefavoritter - Shani Davis, Enrico Fabris og Sven Kramer. Det blir vanskelig å tukte disse. Men alt kan skje - det kan bli disk, tjuvstart og fall. Håpet er at vi får se en nordmann på pallen etter en av distansene.

- Hvordan tror du sammenlagtpallen blir seende ut?

MH: - Fire kommer til å kjempe om gullet, tror jeg. Anni Friesinger, Ireen Wüst, Cindy Klassen og Claudia Pechstein. Vanskelig å plukke ut en favoritt blant dem, for det blir jevnt.

HB: - Jeg tror det blir de tre jeg nevnte. 1. Fabris. 2. Kramer. 3. Davis.

SPØRSMÅL OG SVAR: I kveld starter skøyte-VM i Herenveen. Håvard Bøkko (t.v) og Maren Haugli (t.h) er de norske håpene. Foto: Scanpix
SPØRSMÅL OG SVAR: I kveld starter skøyte-VM i Herenveen. Håvard Bøkko (t.v) og Maren Haugli (t.h) er de norske håpene. Foto: Scanpix Vis mer

- Har sesongen vært som forventet?

MH: - Nei, og det er det flere årsaker til. Jeg lyttet ikke nok til kroppens signaler, og derfor har jeg kanskje slitt med problemer lenger enn jeg hadde trengt. Men jeg er ung, og lærer av sånn motgang. Alle må i gjennom tunge sesonger.

HB: - Jeg er egentlig godt fornøyd. Jeg har forbedret meg spesielt på 5000, men sannsynligvis også på 15000. Jeg har tatt et lite steg, og det er jo fortsatt noen løp igjen.

- Er du nå i form etter problemene den siste tida?

MH: - Jeg håper virkelig formen er her. Jeg fikk ordentlig juling da jeg gikk 3000 i Torino sist helg, og det var godt å kjenne. Nå håper jeg å være med og kjempe om de gjeveste plasseringene på de lengste distansene under VM.

HB: - Ja. Jeg var dårlig i ti dager, men har kommet meg igjen, og føler alt er greit nå.

- Hvor er det viktigst å prikke inn formen; allround-VM eller VM enkeltdistanser?

MH: - Det er fryktelig moro å få til fire gode løp, og dermed få en god totalplassering. Men det er også stort å kunne bli verdensmester på én distanse.

HB: - For min del er det viktigst å gå fort her, i og med at jeg er jevnt god på alle distanser.

- Av alle VM-deltakerne, hvem fortjener mest et gull?

MH: - Den som er best!

HB: - Si det. Shani Davis har to fra før. Jeg vet ikke. Eskil Ervik! Han fortjener det.