Bøkko-ultimatum til klokka 21 i kveld: Koss eller meg

Håvard Bøkko (22) ber toppidrettssjef Jarle Aambø si opp Johann Olav Koss innen klokka 21 i kveld.

|||• Tidligere i dag: Bøkko vurderer å gi seg på landslaget

(Dagbladet): Kjemien mellom Håvard Bøkko og skøytelandslagets assistenttrener Johann Olav Koss er så elendig at Bøkko i frustrasjon nå har gitt Aambø og skøytepresident Vibecke Sørensen et endelig ultimatum:

Innen klokka 21 i kveld må de velge hvem av Bøkko og Koss de ønsker å ha med seg videre i landslaget inn mot OL i Vancouver.

Flere episoder
At begge to fortsetter på landslaget er nå en løsning som er helt uspiselig for Bøkko. Skøyteløperen hevdet i går at Koss ikke lenger engang hilser på ham når de møtes i matsalen.

Dagbladet er kjent med at Bøkko også skal ha reagert sterkt på oppførselen til Koss i forbindelse med flere andre episoder.

Bøkko likte heller ikke at Johan Kaggestad trakk seg ut som Olympiatoppens skøyteansvarlige. Etter det Dagbladet erfarer mener han Kaggestads exit som følge av en konfrontasjon med Koss beskriver den betente situasjonen på landslaget akkurat nå.

BER TOPPIDRETTSJEFEN GRIPE INN: Jarle Aambø har fått klar beskjed fra Bøkko, han vil ha Olympiatoppens Johan Kaggestad tilbake på bekostning av Koss. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BER TOPPIDRETTSJEFEN GRIPE INN: Jarle Aambø har fått klar beskjed fra Bøkko, han vil ha Olympiatoppens Johan Kaggestad tilbake på bekostning av Koss. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Ifølge Bøkko er det en klar svekkelse av alle norske skøyteløperes muligheter i OL at Kaggestad er borte.

Videre påpeker Bøkko at dersom Olympiatoppen velger å stå ved Koss, så vil han og lillesøster Hege satse i et privat opplegg sammen med Peter Mueller.

Deres private OL-precamp vil da - etter det Dagbladet erfarer - bli lagt til Salt Lake City, hvor landslaget uansett skal.

Dagbladet vet at en privat satsing også vil bety at Bøkko trolig kommer til å trekke seg fra det norske lagtempolaget i OL - fordi han i et privat opplegg med Mueller ikke vil få anledning til å trene på lagtempo sammen med de andre på det norske laget.

Håper på Koss
Rolf Hauge er Bøkkos støttespiller og mannen som betaler lønna til Mueller.

- Jeg håper de velger Koss, slik at Håvard Bøkko kan få fred og ro til å trene med verdens beste trener fram til OL, og slippe å forholde seg til den barnehagen denne saken hittil har vært, sier Rolf Hauge til Dagbladet.

Han bemerker at Bøkko har ønsket å fortsette på landslaget fordi han ønsker å være lojal og at han ønsker å bidra overfor de andre løperne på laget - til tross for at det neppe er det beste for Bøkko selv.

Ingenting tyder på at Bøkko når fram med sitt ultimatium, hvis skøyteforbundet er med på avgjørelsen.

Visepresident Frode Bøhm sa til Dagbladet tidligere i dag at det ikke er aktuelt å ofre Koss for at Bøkko skal bli på landslaget fram til OL i Vancouver.

Får kjøre eget løp
- Vi forholder oss til den linja vi har kjørt hele veien. Vi har tillit til trenerapparatet, med Jarle Pedersen i spissen. Bakgrunnen for dette kjenner alle, og prinsippene våre står fast, sier Bøhm.

Skøytelederen setter ikke pris på Bøkko-leirens press mot Koss, og fastholder at denne saken betyr mye for hvordan skøyteforbundet framstår.

BARNEHAGE: Rolf Hauge, datamillionær og privat sponsor for Bøkko, er ikke nådig når han beskriver situasjonene på skøytelandslaget. Foto: Erlend Aas / Scanpix
BARNEHAGE: Rolf Hauge, datamillionær og privat sponsor for Bøkko, er ikke nådig når han beskriver situasjonene på skøytelandslaget. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Hvis han trekker seg ut får han kjøre sitt eget løp, sier Bøhm om Bøkko.

Dagbladet har ikke fått tak i Johann Olav Koss, Jarle Aambø eller Vibecke Sørensen i dag.

PRIVAT TRENER: Hvis Bøkko gir seg på landslaget blir Peter Mueller trener for han og søsteren Heges på full tid. Foto: Erlend Aas / Scanpix
PRIVAT TRENER: Hvis Bøkko gir seg på landslaget blir Peter Mueller trener for han og søsteren Heges på full tid. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer