Bøkko utfordrer Kramer

- Får begynne med Verheijen, sier han.

Skøyte-ess Sven Kramer (21) bør ikke føle seg altfor trygg. Håvard Bøkko (20) er snart klar for å ta opp kampen.

Men fortsatt gjenstår det nok litt for hallingdølen. Først skal han ta steget opp på pallen. Så kan han begynne å konsentrere seg om Kramer.

- Jeg føler jeg har tatt noen steg videre i sommer. Jeg tar ikke sikte på å slå Kramer alt nå, men ta bit for bit. Jeg får begynne med Carl Verheijen, samtidig som jeg må holde de andre bak meg, sier Bøkko til NTB.

Både i EM og allround-VM var det nettopp Verheijen som sto i veien for medalje.- Jeg burde tatt Verheijen i EM, da skilte det ikke så mange sekunder.

Kopierer Heiden

Bøkko står igjen som det norske lagets store håp etter at Eskil Ervik la opp.

Landslagstrener Peter Mueller satser knallhardt på sitt sterkeste kort. Denne sesongen skal unggutten gå flere distanser i stevnene.

- Eric Heiden gjorde det samme. Det blir som et lite allroundmesterskap hver helg, og gir god trening. Hvis man ikke gjør det, vil man være sliten allerede etter første dag av et mesterskap, både fysisk og mentalt, forteller Mueller.

OFFENSIV: Skøyteløper Håvard Bøkko under pressekonferansen på Hamar fredag hvor landslagets spillere og program ble presentert. Foto: Lars HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX
OFFENSIV: Skøyteløper Håvard Bøkko under pressekonferansen på Hamar fredag hvor landslagets spillere og program ble presentert. Foto: Lars HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX Vis mer

Selv om Kramer er favoritt i det første verdenscupstevnet i Salt Lake City i november, tror Mueller at Bøkko etter hvert kan kjempe mot nederlenderen.

- Vi har ikke noe press på oss, alt er på Kramer, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

- Jeg tror ikke Kramer vil ta et like stort steg som han gjorde sist sesong, sier amerikaneren.

Og bak lurer Bøkko.

- Hvis jeg nærmer meg ham, blir jeg fornøyd. Men jeg kan ikke si at jeg skal ta ham ennå, sier Bøkko om rivalen.

Kramer er blitt stor stjerne i hjemlandet, men med suksessen følger også en rekke utenomsportslige aktiviteter. Det tror Bøkko at Kramer kan tape på.- Det er mange som har vært suverene i ett år og ingenting etterpå. Det kan koste krefter hvis det går ut over treningen, smiler Hol-løperen.

I form

Sesongoppkjøringen er gått nesten fullstendig etter planen. Testene har aldri vært bedre. Skulderskaden han pådro seg i USA, ødela ikke for mye av treningen.

- Jeg fikk trent bra likevel, men jeg må være litt forsiktig ennå. Må prøve å holde meg unna noen brølere, sier Bøkko.

Om han er god nok for medalje, er ennå tidlig å si. Men det er ingen tvil om at Bøkko vil gi alt. Derfor har han jobbet for å bli en mer komplett løper.

- Jeg har trent litt mer sprint og fått mer fart i kroppen, forteller han.

- Sven og Carl er veldig gode langdistanseløpere, og for å knappe innpå dem eller slå dem, må jeg heve meg på de korte distansene. Samtidig må jeg gå ganske likt som dem på 5000 og 10.000 meter, sier Bøkko til NTB.

Skøyteløper Håvard Bøkko under pressekonferansen på Hamar fredag hvor landslagets spillere og program ble presentert.

(NTB)