Bøkko vant i Berlin

Tilbake med seier på 1500-meteren.

TILBAKE: Etter en skuffende verdenscupåpning viste Håvard Bøkko i dag at han er tilbake i god form.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
TILBAKE: Etter en skuffende verdenscupåpning viste Håvard Bøkko i dag at han er tilbake i god form.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias SchwarzVis mer

(Dagbladet): Håvard Bøkko gikk inn til karrierens femte verdenscupseier med triumf på 1500-meteren i Berlin i ettermiddag. Vinnertiden til Bøkko var på 1.45,27.

Bøkko skuffet sist helg, da han slet med sykdom og bare klarte en åttendeplass på 5000-meteren i Heerenveen.

- Sist helg var under pari, og det var godt å få vist hva jeg kan og hvor fort jeg kan gå. Det var morsomt, sier han til NTB.

- Jeg hadde lyst til å ta hevn fra sist helg og håpet å komme på «pallen», men det var overraskende å vinne, la 23-åringen til.

Dette var hans andre 1500-metertriumf i verdenscupen noensinne, skriver NTB.  Den første kom i Moskva for to år siden.

Nordmannen var i en klasse for seg og endte 0,88 sekund foran toer Trevor Marsicano fra USA. Nederlandske Stefan Groothuis ble nummer tre, over sekundet etter.

- Jeg fikk ikke gjort den treningen og oppladningen som jeg skulle hatt før Heerenveen, men det har jeg fått gjort denne uken, sier Bøkko.

- Annenrunden min gjorde hele løpet. Der taper jeg ofte tid sammenlignet med de andre, men nå hadde jeg den raskeste runden. Jeg pleier å avslutte bra, og det gjorde jeg i dag også, sier han.

Landslagstrener Pedersen gledet seg over stjerneløperens seier.

- Han er så godt som frisk, men hoster fortsatt litt. Når han er frisk, så er han en veldig god skøyteløper. Og når han går så godt på 1500 meter, er han vanskelig å tukte, mente Pedersen.

Mikael Flygind Larsen endte på åttendeplass, 2,04 sekunder bak landsmannen. Henrik Christiansen ble nummer 14.

Shani Davis, som vant på distansen forrige helg, fikk ikke amerianeren klaff og skuffet med sjuendeplass.

- Han har jo regjert i fem-seks år snart, så det var morsomt å slå ham. Det er første gang jeg slår ham på 1500 meter. Det måtte jo komme en gang, det også, sier Håvard Bøkko.

- Davis har gått mange løp nå, og det er naturlig at han blir sliten. Han tenker uansett ikke mest på verdenscupen, men går for treningens skyld.

Bløkko er nå nummer to i verdenscupen sammenlagt på distansen etter to løp, åtte poeng bak Davis.