Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bøkko var så knust at hun måtte ta ei pause i trappa og gråte før hun møtte pressen

- Har aldri følt meg bedre. Så skjer dette.

SKJØNNER IKKE: Hege Bøkko hadde følelsen av å gå et greit løp og forstår ikke helt hva som gikk galt. Hun endte på en 15. plass. Foto: NTB Scanpix
SKJØNNER IKKE: Hege Bøkko hadde følelsen av å gå et greit løp og forstår ikke helt hva som gikk galt. Hun endte på en 15. plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbøadet): - Jeg har aldri vært i bedre form noen gang. Jeg har aldri vært så teknisk stabil på trening noen gang. Jeg var ikke nervøs før løpet en gang.

- Da er det skikkelig tungt å ikke få ut det jeg er god for på en dag som denne, sier Hege Bøkke etter en blytung 15. plass på 1000-meteren i Pyeongchang.

Startet bra

Tårene renner fritt. Skuffelsen over ikke å få til det hun har trent på i så mange år når det gjaldt som mest, er nesten for mye å bære.

- Jeg pleier å være god når det gjelder. Det var jeg ikke i dag, sier hun og stryker ei hånd over det tårevåte ansiktet.

- Jeg var langt unna.

Gruet seg til media

KNUST: Hege Bøkko var knust etter 1000-meteren. Hun sier hun aldri har følt seg i bedre form. Det ble en 15. plass, langt unna det Bøkko hadde håpet på.
KNUST: Hege Bøkko var knust etter 1000-meteren. Hun sier hun aldri har følt seg i bedre form. Det ble en 15. plass, langt unna det Bøkko hadde håpet på. Vis mer

- Jeg skulle så gjerne stått her og snakket med dere med et smil om munnen. Men slik ble det ikke. Jeg har gruet meg til å komme hit og snakke om dette.

- Jeg måtte ha ei pause i trappa ned hit, sier Hege Bøkko om den miksede sonen som utøverne er forpliktet til å gå gjennom for å prate med pressen.

Hun startet løpet sitt bra, og passerte 200 meter likt med lederen. Men så sa det stopp. Til slutt ble det en 15. plass med 1.15,98 på jenta som i slutten av januar tok en pallplass i verdenscupen på nettopp denne distansen i Erfurt.

Kan så mye bedre

- Et testløp jeg gikk for ei uke siden var sekundet raskere enn dette, så jeg vet jeg kan bedre og er i form.

- Hva skjedde egentlig?

- Jeg har ingen forklaring. Ingen unnskyldning heller. Faktisk synes jeg at jeg gikk et greit løp. Kanskje tenkte jeg for mye underveis. Jeg tenkte at det var rart at det var så stille i hallen. I mine beste løp pleier jeg ikke å tenke underveis.

- Og da jeg så tida på lystavla kjente jeg bare en enorm skuffelse, sier Hege Bøkko til den norske pressen.

- Hvilke forventninger hadde du før løpet?

- Ingen andre enn å få ut mitt beste. Å komme på pallen hadde nok blitt veldig tøft, men jeg hadde andre forventninger enn det jeg presterte her i alle fall.

Nederlandske Jorien ter Mors vant gullet på 1.13,56. Ida Njåtun ble nummer ti på 1.15,43, den beste tida hun har prestert på en lavlandsbane.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!