BLIR TROLIG PÅ LANDSLAGET: Håvard Bøkko har vurdert landslagsframtida si. Nå som Jarle Pedersen er ansatt blir han trolig i forbundets rekker. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
BLIR TROLIG PÅ LANDSLAGET: Håvard Bøkko har vurdert landslagsframtida si. Nå som Jarle Pedersen er ansatt blir han trolig i forbundets rekker. Foto: Lise Åserud/SCANPIXVis mer

Bøkko vurderer å droppe Mueller

Er fornøyd med treneransettelsen til forbundet.

|||Jarle Pedersen blir ny hovedtrener for skøytelandslaget ut sesongen 2014. Det er også Håvard Bøkko fornøyd med.

- Det har vært stor interesse for å komme til Norge som trener, men valget falt på nordmannen fordi vi mener han er den beste til å lede det unge og talentfulle skøytelandslaget videre, sier skøytepresident Vibecke Sørensen.

Jarle Pedersen gleder seg til å jobbe med skøytelandslaget framover.

- Vi har satt oss store mål, og vil nå starte oppbygningen mot Sotsji 2014. Perioden jeg allerede har fungert som hovedtrener har vært utfordrende og lærerik, og jeg ser fram til å starte oppkjøring mot en ny sesong og videreføre den treningsfilosofi jeg står for, sier han.

Bøkko-ønskeAt Pedersen er ansatt til over OL i Sotsji om snaue fire år er Norges beste kort Håvard Bøkko glad for.

- Det var et av de ønskene jeg signaliserte til forbundet, og det var også flere andre løpere som ønsket ham. Jeg håper og tror at vi kan utvikle samarbeidet vi har hatt i vinter, sier Bøkko til Nettavisen.

Det kan bety at Bøkko velger å bli på landslaget og at kan kanskje avslutter samarbeidet med Peter Mueller.

- Jeg vet Skøyteforbundet er innstilt på å lage et best mulig opplegg. Så sant opplegget blir bra nok, noe jeg håper og tror, så blir jeg på landslaget. Da vet jeg ikke om jeg trenger Peter lenger, sier Bøkko.

Kastet innPedersen ble kastet inn i jobben underveis i denne sesongen etter at Peter Mueller måtte trekke seg stillingen.

Etter sesongen var ikke Pedersen helt bestemt på om han ønsket å være med videre.

— Men jeg har hatt møter med både Olympiatoppen og andre, og da jeg fikk tilbudet bestemte jeg meg for å si ja.

Bøkko?- Det var en del spenning sist sesong. Har du snakket med for eksempel Håvard Bøkko?

- Ja, jeg har snakket med ham, men ikke de siste dagene. Vi vet hva han står for, men har ikke hørt noe håndfast om han ønsker å fortsette på landslaget. Det er ikke helt klart. Det må du nesten spørre ham om, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Skøyteforbundet vil jobbe videre med å bygge et godt trenerteam rundt Jarle Pedersen.

- Jeg vil ikke si noe om hvem jeg ønsker å ha med meg, men jobben er i gang og ting må i hvert fall ha falt på plass før 1. mai. Men jeg tror vi skal ha det klart før det, sier Pedersen til NTB.

(NTB)