Bøkko vurderer profflag neste sesong

- Det høres spennende ut, sier han om Mueller-planer.

FORNØYD: Håvard Bøkko er trygg på at landslaget har det beste opplegget for ham denne sesongen, men kan vurdere eks-trener Peter Müellers profflagplaner etter sesongen.  Foto:  Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Håvard Bøkko er trygg på at landslaget har det beste opplegget for ham denne sesongen, men kan vurdere eks-trener Peter Müellers profflagplaner etter sesongen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

||| Skøytestjernen Håvard Bøkko innrømmer at han fristes av Peter Muellers nye profflag, men det er ikke aktuelt å bryte med landslaget denne sesongen.

Norges tidligere landslagstrener, Peter Mueller, har fått med seg den amerikanske stjerneløperen Shani Davis på en ny proffsatsing.

Bøkko synes Muellers planer høres interessante ut, skriver Aftenposten og VG. Men hallingdølen understreker at det ikke vil være aktuelt å skifte lag denne sesongen.

- Det høres spennende ut, og jeg vil ikke utelukke noen ting, men jeg tar ingen avgjørelser før denne sesongen er over, sier Bøkko til Aftenposten.

- Det er veldig spennende planer de har satt i gang. Men denne sesongen går jeg 100 prosent for landslaget. Det er ikke aktuelt å bryte med landslaget nå.

23-åringen forteller at det sportslige opplegget vil være viktigst for hans avgjørelse om han skal fortsette på landslaget eller bli med på et profflag.

- I Nederland er det nesten bare profflag. Og hvis det skal bli noe av, må det være så bra at de beste norske løperne vil være med på det. Kanskje utenlandske i tillegg, sier Bøkko til VG.

- Det sportslige vil komme først. Jeg tror aldri at jeg blir rik av det. Det er det bare Kramer som blir, legger han til.

Bøkko poengterer overfor VG at han føler han har valgt det beste sportslige opplegget nå med å gå for landslaget.

- I år virker opplegget veldig bra. Jeg har fått trent godt. Det er «nye» økter. Litt annen trening. Men mye av det samme som jeg hadde med Peter (Mueller), sier Bøkko, som tok bronse på 1500 meter i Vancouver-OL.

(NTB)