Bøkkos kne stadig bedre

Fornøyd landslagssjef etter treningssamling.

FRAMGANG. Håvard Bøkko har slitt med såkalt jumpers knee. Nå rapporterer landslagsledelsen at kneskaden er i ferd med å leges. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FRAMGANG. Håvard Bøkko har slitt med såkalt jumpers knee. Nå rapporterer landslagsledelsen at kneskaden er i ferd med å leges. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Håvard Bøkko er snart tilbake for fulle etter sin kneskade.

Hallingen og resten av det norske skøytelandslaget avsluttet sin issamling i Herenveen denne uka.

 - Han blir bare bedre og bedre, men vi må fortsatt ta noen hensyn til kneet hans. Det var en bra samling vi har hatt i Heerenveen, og vi har fått gode svar ute på isen, sier landslagssjef Sondre Skarli til NTB.

Sesongen til skøyteløperne er litt snudd på hodet sammenlignet med andre sesonger.

 Allround-VM i Calgary går først i begynnelsen av mars, mens VM enkeltdistanser er lagt til februar. EM går denne gangen til vanlig tid i midten av januar - i år i russiske Tsjeljabinsk.

- Det er en fordel for oss at VM går sent i sesongen. Kanskje en enda større fordel for Håvard som får litt lengre tid til å bli helt skadefri.

Jumpers knee Håvard Bøkko har slitt med såkalt «jumpers knee» siden tidlig i sommer. Med en litt hemmet Bøkko i begynnelsen av sesongen, blir det Sverre Lunde Pedersen som blir løperen som må dra lasset i verdenscupen og i EM.

- Det er naturlig at Sverre Lunde Pedersen blir «vår» mann å satse på denne sesongen på grunn av Håvards skade, sier Skarli.

Neste samling for skøyteløperne blir i Stavanger 14.-19. oktober. Det blir siste hardtrening foran sesongstarten. Lunde Pedersen og co. starter sin sesong i japanske Obihiro 14. november.

- VM i Calgary har førsteprioritet fra vår side, men både EM og verdenscupstevnene blir viktige, sier landslagssjefen.

I Vikingskipet er det verdenscuphelg 31. januar og 1. februar.
(NTB)